ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Βαρβιτσιώτη για το προσφυγικό

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2017, 16:59 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2017, 18:05
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Βαρβιτσιώτη για το προσφυγικό
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα για ευρωπαϊκή έκθεση για το προσφυγικό

Επίθεση εξαπέλυσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός και Αννέτα Καβαδία) εναντίον του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με αφορμή έκθεση που συνέταξε για το προσφυγικό. Η έκθεση συντάχτηκε από τον βουλευτή της ΝΑ στο πλαίσιο της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε ανακοίνωσή τους οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι: Η δήθεν "εθνική" στάση του κ. Βαρβιτσώτη στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, υπέκρυπτε μια σκοπιμότητα που κάθε άλλο παρά υποστήριζε τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Το ακριβώς αντίθετο, ήταν μια Έκθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ευρωπαϊκής συντήρησης, η οποία επιδιώκει να αποφύγει με κάθε τρόπο τις ευρωπαϊκές ευθύνες για την κρίση, προ-βάλλοντας μια ψευδή εικόνα  δήθεν ομαλοποίησης της κατάστασης: εάν δεν υπάρχει πια ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα, εάν όλα έχουν λυθεί με την περίφημη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, γιατί να κάνει κάτι η Ευρώπη για το πρόβλημα; Αυτήν τη λογική εξυπηρετούσε ο κ. Βαρβιτσιώτης με την Έκθεσή του.»

Υπογραμμίζουν επίσης ότι «δεν είχε συμπεριλάβει στην αρχική του Έκθεση μια αρκετά ρητή και ισχυρή προτροπή προς την Ευρώπη να εφαρμόσει επιτέλους τη δέσμευση για τη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και για την θέσπιση πολιτικών οικογενειακής επανένωσης.»