ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση Ένωσης Δικαστών – Παύλου Πολάκη

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2017, 21:57 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2017, 21:49
Σφοδρή σύγκρουση Ένωσης Δικαστών – Παύλου Πολάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με αφορμή κείμενο του κ. Πολάκη στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με αφορμή κείμενο του κ. Πολάκη στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, χτες ο υπουργός προέβη σε μια ανάρτηση που σχολίαζε την απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή φορολογικών προστίμων. Σε αυτή τόνιζε:

Ελλάς Ελλήνων Δικαστών
Απαλλαγμένη των Λιστών
Για προστασία των Ληστών 
Σύνταγμα λάστιχο λοιπόν
Για χάρη των καναλαρχών ....

Αν σε λένε Ηριανα τρως μια δεκαπενταετία στην πιο καλή σου ηλικία 
Αν είσαι λήσταρχος φοροφυγάς 
Στην πενταετία την πηδάς 
Και μετά θα τα γλεντάς

Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή 
Είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΩΡΑ .....
και μετά έλα ΣΤΕ να "εξηγήσεις" το Σύνταγμα .....

Η Ένωση Δικαστών, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό υποστήριξε:

«Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείαςχωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Το Δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες.

Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».

Ωστόσο, ο αναπληρωτής Υπουργός, μετά την απάντηση της Ένωσης Δικαστών επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο Facebook, όπου υποστήριξε:

«Καλυτέρα αστοιχείωτος (με πτυχίο ιατρικής Αθηνών, ειδίκευση στη χειρουργικη, εξειδίκευση στη μεθ,5 χρονιά δημαρχιακής θητείας, το μεγαλύτερο σχολείο σε άλλες πέντε επιστήμες )

ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΛΛΑΞΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

ΛΑΓΚΑΡΝΤ,ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ κλπ στο όνομα των "δικαιοκρατικων εγγυήσεων και της ισονομίας"!!!!!!!!!!!!!

Αν αυτό είναι "εξέλιξη του νομικού πολιτισμού", προτιμώ την "αμορφωσιά" των παραπάνω πτυχίων μου και του λαϊκού περί δίκαιου αισθήματος με το οποίο γαλουχήθηκα. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΑΛΛΕΣ" ΣΠΟΥΔΕΣ ....»