ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ: Να αναζητήσουμε συγκλήσεις

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2017, 21:49 / Ανανεώθηκε 1 Ιουλίου 2017, 17:59
Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ: Να αναζητήσουμε συγκλήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ο χαιρετισμός του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο ο πρόεδρος ΝΔ να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που είναι ηγετική δύναμη της ΔΗΣΥ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ.

«Είμαι εδώ για να δείξω ότι μπορεί και πρέπει να αναζητούμε συγκλήσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», πρόσθεσε και συνέχισε: «Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι παρότι μεγάλωσα θεωρώντας το κόμμα σας ως το αντίπαλον δέος πολιτικά εντούτοις βρεθήκαμε τα τελευταία χρόνια στην ίδια πλευρά του λόφου».

Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν»

"Παλέψαμε μαζί για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, μέσα στην Ευρώπη. Και τα καταφέραμε", συμπλήρωσε ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία που είχε με αρκετά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Στεφάνου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

"Τα κόμματα μας υπήρξαν ιστορικοί πολιτικοί αντίπαλοι. Όμως τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν την πολιτική γεωγραφία. Διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν.Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια συνθλίφτηκε στις μυλόπετρες του λαϊκισμού και του μίσους", συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιτέθηκε ευθέως στην κυβέρνηση.

"Έκαναν το ψέμα καριέρα και το διχασμό επάγγελμα. Η μέθοδος είναι πλέον γνωστή: Ο ακραίος λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συκοφαντεί το παρελθόν, διαστρεβλώνει το παρόν και παρέχει ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο προφανής στόχος είναι η εξουσία. Μόνο που οι δυνάμεις του ακραίου λαϊκισμού δεν μπορούν ως κυβέρνηση να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Λειτουργούν καταστροφικά", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, να συκοφαντήσει προηγούμενες κυβερνήσεις και να αλλοιώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

"Όμως οι κυβερνήσεις που συγκροτούνται από τις ακραίες δυνάμεις του λαϊκισμού ηττώνται από τα γεγονότα που οι ίδιες δημιουργούν. Είναι η λιτότητα, η υπανάπτυξη και η φτώχεια που τις συντρίβουν. Αλλά και που διαλύουν την εφήμερη σχέση τους με την κοινωνία", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος εξήγησε πως παρά τις πολλές διάφορες μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αυτά που ενώνουν τα δυο κόμματα είναι περισσότερα.

"Γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε τη συναίνεση ως επιλογή ευθύνης και όχι ως έκφραση αδυναμίας ή ως παγίδα για τον αντίπαλο. Για να γίνουν όλα αυτά όμως υπάρχει μια προϋπόθεση. Να φύγει το συντομότερο δυνατόν η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και, παρά τις διαφορές μας, πρέπει να αντισταθούμε στο δηλητήριο με το οποίο η κυβέρνηση καθημερινά, συστηματικά προσπαθεί να ποτίσει τους απλούς πολίτες", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως είναι κέρδος για τον τόπο ότι έχει αποδειχθεί πως όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν τα ιστορικά κόμματά μας μπορούν να κάνουν τις υπερβάσεις που το εθνικό συμφέρον απαιτεί.

"Και αυτό είναι κάτι που δεν μετριέται βραχυπρόθεσμα με το μέτρο μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά από το πολύ σημαντικότερο ζύγι της ιστορίας", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.