ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ με φόντο τα Εξάρχεια

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2017, 18:23 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2017, 19:12
Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ με φόντο τα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την συνέντευξη του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα στην εφημερίδα  "Αυγή", εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο για μια ακόμα φορά τα Εξάρχεια.

Αφορμή αποτέλεσαν όσα είπε ο κ. Τόσκας στην εφημερίδα «Αυγή» σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «ο κατ' ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκαλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες». 

«Του συνιστούμε να ασχοληθεί με τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που επιτείνει με την ανικανότητα του. Να σταματήσει το διάλογο με τις "συλλογικότητες" και να παύσει να επιτίθεται στους αστυνομικούς. Αντί να τους σχολιάζει, ας συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους καθώς είναι γνωστό ότι καθημερινά κινδυνεύουν όλο και περισσότερο» σημειώνει η ΝΔ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητα της την ασφάλεια των πολιτών γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα. Θα συνεχίσει να δρα για να παύσουν να υπάρχουν άβατα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Αυτό ζητά η κοινωνία από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η υπεύθυνη αποστολή της και ο κ. Τόσκας είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί όσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται σε αυτό το Υπουργείο».

Απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τόσκας επεσήμανε:

«Τα Σώματα Ασφαλείας θα λειτουργούν σεβόμενα τους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Δεν βρισκόμαστε στο 1965».

Υπενθυμίζεται ότι στις δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι «σε τελείως λάθος κατεύθυνση και φεύγει από τα πολιτικά αποδεκτά όρια της αντιπολίτευσης». «Μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας ο οποίος για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ορθότητα της απόφασης των αστυνομικών αρχών για απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια