ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή - Σκληρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2017, 07:26 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2017, 07:26
Τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή - Σκληρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Πείτε μας γιατί δεσμεύσατε τη χώρα μέχρι το 2060», είναι η φράση με την οποία θα απευθυνθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, που θα ξεκινήσει στις 11:00 στην αίθουσα της Ολομέλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πείτε μας γιατί δεσμεύσατε τη χώρα μέχρι το 2060», είναι η φράση με την οποία θα απευθυνθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, που θα αρχίσει στις 11:00 στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Πρόκειται για τη συζήτηση την οποία είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης για να φέρει τον κ. Τσίπρα σε θέση απολογούμενου μπροστά στους πολίτες και την οποία είχε επικαλεστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ζητήσει συνεννόηση.

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στους βουλευτές του μια καλή συμφωνία. Αλλά τι πραγματικά πήρε; Περισσότερη λιτότητα για το 2019 και το 2020, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε και ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει», αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας και τις πέντε δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών είναι η λύση για το χρέος και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

«Αντί για αυτά, έχουμε μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Το πραγματικό θέμα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης. Εμείς, η ΝΔ, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν δομικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Το πακέτο της 15ης Ιουνίου είναι “πακέτο Τσίπρα”», θα προσθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανικανότητα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις δικές του θέσεις και το πλήρες σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση που, όπως θα πει, στηρίζεται σε 3 άξονες: ο πρώτος άξονας είναι οι μεταρρυθμίσεις «Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν ασχοληθεί με ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας. Μάλιστα, υπάρχει ένα σημαντικό πισωγύρισμα, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης» θα πει σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο δεύτερος άξονας είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ο τρίτος, ο δημοσιονομικός χώρος που είναι απαραίτητος για μείωση της φορολογίας. «Τα 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός στις 15 Ιουνίου, είναι υπερβολικά» θα τονίσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί και στην υπόθεση Καμμένου, καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, αν στηρίζει «τις μεθοδεύσεις του υπουργού του στην ποινική υπόθεση του ισοβίτη Γιαννουσάκη».