ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης για τις επαφές Π. Καμμένου με Γιαννουσάκη

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2017, 19:24 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2017, 08:54
Εξεταστική ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης για τις επαφές Π. Καμμένου με Γιαννουσάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εφ όλης της ύλης σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε εφ όλης της ύλης σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους τόσο για την πορεία της οικονομίας, όσο και για τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκαν στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις επαφές που είχε ο δεύτερος με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor 1. «Πείτε μας κ. Τσίπρα ο κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους ακαταλόγιστο; Μπορεί να ασχημονεί στο διαδίκτυο και να επικαλείται το παιδί του ; Μπορεί να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σαν να είναι το παιχνίδι του; Μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών ;Την κάλυψαν αυτή την εκτροπή τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης και εσείς. Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις, να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Αυτό το κρίνει όμως η Δικαιοσύνη, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μητσοτάκης. Η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είναι θεσμική εκτροπή. Σας είχε ενημερώσει για τη συνομιλία με τον ισοβίτη; Ναι ή όχι;» υπογράμμισε στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, ενώ σημειώθηκε κόντρα και με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη. «Αφού η αντιπολίτευση σηκώνει την σημαία κάθαρσης και ασχολείται με αστειότητες που γράφουν ΜΜΕ που κατέχει εμπλεκόμενος στην υπόθεση αφού υιοθετούν πρακτικές εκφοβισμού ανακριτή και εισαγγελέως, θα σας πω ακριβώς το διάλογο που είχα (σ.σ. με Γιαννουσάκη)! Κάποιοι από σας βάλτε να γράφουν τα τηλέφωνά σας να γράφουν τα 21 λεπτά», δήλωσε αρχικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «επιβεβαίωσε ο Γιανουσάκης, και επανέλαβε τις 4 σελίδες του φύλλου εξετάσεως ως μάρτυρας που αναφέρεται ο ίδιος στις 23/6/15 στον ανακριτικό υπάλληλο σε σχέση με εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση Noor1. Κατά λέξη ο ίδιος ο ισοβίτης αποδεικνύει εμπλοκή σε λαθρεμπόριο πετρελαίου, εμπλοκή του και γνώση του στην υπόθεση».

«Εγώ τον υποχρέωσα τον Ιούνιο του 15’ να τα πει αυτά; Τον Ιούλιο του 15’ υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από Μαρινάκη ή από τον Ιβάν ή οποιονδήποτε τρίτο;», αναρωτήθηκε και σημείωσε πως αυτή τη κατάθεση επανέλαβε ο ισοβίτης, ζητώντας του να απευθυνθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Μετά τη διαβεβαίωση που του έδωσα και την επίσκεψη της εισαγγελέως που δεν ξέρω, ούτε έχω μιλήσει ποτέ, τη κ. Τζίβα. Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει στη δικαιοσύνη στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού στα Εμιράτα και από τα έγγραφα αυτά αποδεικνύεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επί τρία χρόνια δεν έχει δηλώσει ότι έχει συνεργαστεί με ισοβίτη και του έχει στείλει χιλιάδες εκατοντάδες δολάρια», συνέχισε.

Ακόμα, υπογράμμισε χρήματα έβαζε και ο κ. Μπαϊρακτάρης στον ισοβίτη, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει, ενώ ο κ. Συντυχάκης, έφερε 222.000 σε μετρητά, στην Ελλάδα από λαθρεμπόριο καυσίμων, σε συνεργασία με τον ισοβίτη και τον Κοτσώνη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε την αντιπολίτευση αν θέλει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή ή πρόταση μομφής.

«Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάνω και το δικηγορικό μου λειτούργημα που μόνο αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται τη διάκριση μεταξύ του δικηγόρου και της υπόθεσης που υπερασπίζεται», απάντησε αρχικά ο κ. Βορίδης και σημείωσε: «ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του Μαρινάκη. Δεν έχω αμειφθεί από αυτόν, του κ. Κουρτάκη έχω χειριστεί και χειρίζομαι υποθέσεις. Αλλά ελπίζω να μην συγχέετε τα πρόσωπα μεταξύ τους».

«Όταν ένας υπουργός ομιλεί με έναν ισοβίτη 12 φορές και παίρνει 4 φορές τηλέφωνο, μιλάει 21 λεπτά για υπόθεση ναρκωτικών. Όταν ο συγκεκριμένος του στέλνει μήνυμα στο κινητό και λέει: «αργεί; Θα έρθει;» Και μετά εμφανίζεται εισαγγελέας εκτός της αρμοδιότητάς της να πάρει κατάθεση στον ισοβίτη αφού επιβεβαίωσε ότι θα πάει ο κ. Καμμένος. Δεν μπορεί να δημιουργούνται εντυπώσεις. Παίρνετε θέση συνάδελφοι σε ένα θέμα που θα έπρεπε να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί!», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως δημοσιεύτηκαν συνομιλίες ανακριτικού υπαλλήλου που ακούγεται να λέει στον καταδικασμένο: «μα ο Μαρινάκης είναι αθώος.  Δεν ενδιαφέρει πρέπει να καταδικαστεί. Γιατί έτσι θα συνδεθεί με το Μητσοτάκη και ο Τσίπρας θα μείνει 10 χρόνια στην εξουσία! Έχει συνομιλήσει με τον ανακριτικό υπάλληλο; Τον γνωρίζει;».

Στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου, καταθέτοντας πρόταση να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τις επαφές του κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Μας προκάλεσε ο κ. Καμμένος να κάνουμε προανακριτική επιτροπή ή πρόταση μομφής σε βάρος του. Αρκεί μια εξεταστική επιτροπή. Συμφωνείτε κ. Τσίπρα; Κανέναν δεν καλύπτω σε αυτή την υπόθεση, δεν μπορώ να μην επισημάνω πως αυτή η υπόθεση είναι γνωστή από το 2014, το Noor 1. Γιατί τελικά προέκυψε ζήτημα με τον κ. Μαρινάκη μετά τον ΔΟΛ; Και γιατί όταν έγινε υπερθεματιστής σε άδεια; » υπογράμμισε. 

Απαντώντας στην πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, ότι «κάνει εντύπωση ότι υπόθεση αυτή δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε για τους αιφνίδιους θανάτους, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευσή επιχείρησε να εμπλέξει τον κ. Καμμένο κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να επέμβει στη δουλειά της Δικαιοσύνης».

«Η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη και είναι άστοχο να το προτείνετε αυτό. Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται στις φυλακές όταν του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να μιλήσει και να δώσει στοιχεία στην υπόθεση. Και του είπε να πάει στη Δικαιοσύνη και να πει ό,τι νομίζει. Δεν χεριάζετε εξεταστική επιτροπή. Να πάτε στη Δικαιοσύνη να καταθέσετε ό,τι έχετε ώστε να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση», είπε ο κ. Τσίπρας. 

Απαντώντας εκ νέου και ο Πάνος Καμμένος στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ είναι αναρτημένες, στον ΣΚΑΪ, έχουν παιχθεί στην εκπομπή "Δίκη" του κ. Θωμαϊδη. Και άλλη μια λεπτομέρεια: Το 2014 που ο επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν διορισμένος από εσάς κ. Μητσοτάκη, από την δική σας κυβέρνηση. (…) Τέτοιου είδους συναλλαγές εγώ δεν είχα κ. Μητσοτάκη. Η μόνη συναλλαγή που είχα ήταν αυτή που περιέγραψα επισήμως δια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας», είπε ο κ. Καμμένος. «Λοιπόν, παιχνιδάκια με άλλους, όχι με μένα. Αυτά να τα θυμάστε. Ούτε με τον Μαμανέα, αν θέλετε να θυμηθούμε την παλιότερη υπόθεση, ούτε με τον Ηρακλή Σηφακάκη, και πώς γίνονταν οι δουλειές τότε που στείλατε κατηγορούμενο τον Γρυλλάκη».