ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την κατάσβεση των πυρκαγιών

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2017, 09:43 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2017, 14:27
Αλ. Τσίπρας: Έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την κατάσβεση των πυρκαγιών
Facebook Twitter Whatsapp

Την αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους που ασχολούνται με την κατάσβεση των πυρκαγιών, σε σχέση με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Όπως τόνισε ''Σε σχέση με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου είναι αρκετά. Σημασία έχει όμως ότι γίνεται προσπάθεια τα υπάρχοντα μέσα να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ό,τι το πετυχαίνουμε. Χάρη στους ανθρώπους που είναι διαρκώς σε εγρήγορση. Οι βλάβες είναι πολλές. Είναι κρίσιμος εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να δώσει την υπεροπλία. Η εικόνα που είχαμε είναι ότι η αντιμετώπιση γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια διαρκούς επίβλεψης από το στράτευμα. Έχω την έγνοια και αγωνία, αλλά και διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό. Για να σταματήσουμε πυρκαγιές πριν αυτές εξαπλωθούν.

Η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι που ρίχνονται στη μάχη για να προστατέψουν την πατρίδα μας. Θέλω προκαταβολικά να σας πω ότι είμαστε ευγνώμονες για όσα κάνετε και να σας ευχαριστήσω. Το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να σβήνουμε τις φωτιές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή δύναμη''.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, που σταθμεύει στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα της μοίρας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και να συνομιλήσει με τα στελέχη και τους άνδρες αεροπυρόσβεσης εκράζοντάς τους παράλληλα την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και του ελληνικού λαού για το έργο που επιτελούν.

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι), Χρήστο Χριστοδούλου.