ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς για Κυπριακό: Ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2017, 22:12 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 07:25
Κοτζιάς για Κυπριακό: Ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική
Facebook Twitter Whatsapp

«Εμείς επιμένουμε στη διαπραγμάτευση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική, καθώς αυτή είναι μια αντίληψη του 17ου - 18ου αιώνα και όχι του 21ου», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εμείς επιμένουμε στη διαπραγμάτευση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική, καθώς αυτή είναι μια αντίληψη του 17ου - 18ου αιώνα και όχι του 21ου», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την άφιξή του στην απογευματινή συνεδρίαση για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα

Ο έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε επίσης στη συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας στην πρωινή συνεδρίαση της Διάσκεψης και όπως εξήγησε, η πρώτη ομάδα εργασίας ξεκίνησε τις εργασίες της, εξετάζοντας «το νέο καθεστώς ασφάλειας της Μεγαλονήσου».

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την απομάκρυνση των στρατευμάτων, ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα συμφωνηθεί και θα συγκροτηθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

«Το πρωί θα έρθουν και οι στρατιωτικοί μας, οι ειδικοί για αυτά τα ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς αν ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι σύμφωνος, απάντησε: 

«Δεν ξέρω αν συμφωνεί, αλλά θα συμμετάσχει».