ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε τη συνέντευξη στο STAR

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 07:58 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 10:59
Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε τη συνέντευξη στο STAR
Facebook Twitter Whatsapp

Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο STAR, δόθηκε όχι τυχαία, ένα εικοσιτετράωρο μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, δόθηκε όχι τυχαία, ένα εικοσιτετράωρο μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, προκειμένου να ενισχυθούν τα μηνύματα που έστειλε προς πολλές κατευθύνσεις από το βήμα της Ολομέλειας, αλλά και να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα που κλιμακώνουν τις πρωτοβουλίες της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση.

Το πρώτο στίγμα που έδωσε ήταν η αντιμετώπιση της υπόθεσης Καμμένου. Το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για τις σχέσεις του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη σχετικά με το ναρκοπλοίο Noor1, ήταν το επόμενο βήμα του σχεδιασμού της ΝΔ. Αν και στην οδό Πειραιώς γνωρίζουν ότι θα απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, το θεωρούν ένα ακόμη μέσο πίεσης, κυρίως για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν έρθει σε δύσκολη θέση με τη πολιτική συμπεριφορά του κ. Καμμένου.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά την οικονομία. Αναγνώρισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ήταν μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, όμως ξεκαθάρισε ότι ήταν το μόνο θετικό. Φρόντισε να υπενθυμίσει πως το κόστος για να κλείσει η β΄ αξιολόγηση είναι «μέτρα που κανείς δεν μας ζητούσε» και περικοπές σε συντάξεις, αφορολόγητο κλπ. 

Παράλληλα επεσήμανε και κάτι που έχει περάσει στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας. Ότι η οριστικοποίηση της εκταμίευση της δόσης που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του κρίσιμου ομολόγου, απαιτεί την υλοποίηση κάποιων ακόμη προαπαιτουμένων, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του, ότι αυτό θα γίνει.

Στην αλλαγή του κλίματος όμως, πρόσθεσε ότι συνέβαλε και κάτι ακόμη: η προσμονή των επενδυτών της επόμενης κυβέρνησης και της εμπιστοσύνης που έχουν στην σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν θα τινάξει στον αέρα, ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Σχετικά με το δικό του σχεδιασμό είπε ότι θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα το ενισχύσει. Στόχος του να διαπραγματευτεί τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάτι που όπως διευκρίνισε ότι θα γίνει, αφού δώσει η χώρα δείγματα γραφής.  

Το τρίτο μήνυμα που έστειλε, είναι ότι θα επιμείνει στο αίτημα για εκλογές: «Η οικονομία είναι κλίμα και θα το διαπιστώσουν οι πολίτες όταν επέλθει η πολιτική αλλαγή μετά τις εκλογές» τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα πως «η ΝΔ εγγυάται σήμερα τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα».