ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πέντε «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του Δ. Καμμένου στην αντιπροεδρία

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 10:46 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 16:32
Με πέντε «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του Δ. Καμμένου στην αντιπροεδρία
Facebook Twitter Whatsapp

Διαφοροποιήθηκαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική πλειοψηφία, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή για την εκλογή μεταξύ άλλων του Δημήτρη Καμμένου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη θέση όγδοου αντιπρόεδρου του Σώματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τζαννετάτος, Αντώνης Αντζολέτος

Διαφοροποιήθηκαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική πλειοψηφία, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή για την εκλογή μεταξύ άλλων του Δημήτρη Καμμένου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη θέση όγδοου αντιπρόεδρου του Σώματος

Ο κ. Καμμένος εξελέγη με 182 ψήφους υπέρ και 14 παρών, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης, ο Γιώργος Ψυχογιός, η Εύη Καρακώστα και ο Μάριος Κατσής. 

Στην ψηφοφορία δεν προσήλθαν, αν και βρίσκονταν στη Βουλή, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα οι: Τ. Χριστοδουλοπούλου, Χρ. Παπαδόπουλος, Α. Καββαδία, Γ. Κυρίτσης, Αρ. Μπαλτάς, Σ. Αναγνωστοπουλου, Α. Ριζούλης, Χρ. Καραγιαννίδης, Τρ. Μυταφίδης, Π. Νάκης, Δ. Σεβαστάκης, Φ. Βάκη.

Επίσης, δεν προσήλθαν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης, Θ. Φωτίου, Π. Πολάκης και Ο. Γεροβασίλη.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο και η απουσία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου

Με 188 ψήφους «υπέρ» και 8 «παρών» εξελέγη Θ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

Η σημερινή διαδικασία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής που προέβλεψε εκλογή και από την 6η και 7η σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θέμα με τον Δ. Καμμένο στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Αναστάτωση προκλήθηκε για άλλη μια φορά χθες στις τάξεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αυτή τη φορά με αφορμή την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου ως όγδοου αντιπροέδρου από την πλευρά των ΑΝΕΛ με βάση το νέο κανονισμό της Βουλής.

Μερίδα βουλευτών που ανήκουν στις τάξεις των «53+» και όχι μόνο έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να μην υπερψηφίσουν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ διαφωνώντας ανοιχτά με την υποψηφιότητά του. Οπως είναι φυσικό ακολούθησε ενα μπαράζ επαφών προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Πρόβλημα φέρεται να υπάρχει με το συγκεκριμένο πρόσωπο με βάση απόψεις που είχε καταθέσει ο συγκεκριμένος βουλευτής στο παρελθόν, ενώ υπενθυμίζεται και το επεισόδιο με την υπουργοποίησή του η οποία διήρκησε μόλις 24 ώρες εξαιτίας αντισημιτικών αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να είχε κάνει ο ίδιος.

Βεβαιώς μέσω του συγκεκριμένου περιστατικού βγαίνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια το θέμα των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εταίρο.