ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για το «Plan B» του Γ. Βαρουφάκη

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 12:07 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 16:31
Επιμένει η ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για το «Plan B» του Γ. Βαρουφάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει ξανά το ζήτημα περί εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τις αποκαλύψεις του σύμβουλού του Γκλεν Κιμ για το «παράλληλο νόμισμα» το καλοκαίρι του 2015. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα σημερινό δημοσίευμα της ''Καθημερινής'' στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει ξανά το ζήτημα περί εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τις αποκαλύψεις του σύμβουλού του Γκλεν Κιμ για το ''παράλληλο νόμισμα'' το καλοκαίρι του 2015. 

Συγκεκριμένα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα συνέβησαν πριν από δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση:

«Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ – σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου – αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας “κουπονιών”, αντί του ευρώ. 

Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. 

Δικαιώνεται, έτσι, άλλη μια φορά, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες.  

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. 
Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια.
Και θα τη μάθουν».

Ερώτηση της ΝΔ για τον σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ και το «Plan B»

Ερώτηση για τον ρόλο του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, Γκλεν Κιμ, και το σχέδιο παράλληλου νομίσματος κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρίστος Δήμας και την απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για τον ρόλο του κ. Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις του ελληνικού κράτους με τους διεθνείς θεσμούς το α' εξάμηνο του 2015, ποια είναι η θέση που κατέχει σήμερα ο κ. Κιμ και με ποιες αρμοδιότητες, αλλά και το ύψος των αμοιβών του από το ελληνικό κράτος από το 2015 μέχρι σήμερα.
 
Ως προς το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν είχε γνώση της προετοιμασίας «Σχεδίου Β'», ποια ήταν η άποψη του γι' αυτό, εάν τότε είχε εκφράσει την αντίρρησή του και επιπλέον, εάν επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του κ. Κιμ στην ημερίδα της ιταλικής Βουλής σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υιοθετήσει ένα παράλληλο νόμισμα εις βάρος του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Δήμας επισημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε θεσμικό ρόλο εκείνη την περίοδο ως αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και στη συνέχεια ως συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης.