ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Δ. Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 15:55 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 16:53
Επίθεση Δ. Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή επίθεση στη Δικαιοσύνη, σε εισαγγελείς και δικαστές, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση στη Δικαιοσύνη, σε εισαγγελείς και δικαστές, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε ότι υπήρξε στη χώρα περίοδο που «οι μίζες έπεφταν βροχή- καταιγίδα και μάλιστα τροπική- αλλά εισαγγελείς και δικαστές έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν». Όπως σημείωσε η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή έβαλε και ωτοασπίδες, υπογραμμίζοντας πως όταν η λάμψη των σκανδάλων διαπέρασε το μαντίλι που της έκλεινε μάτια κι αυτιά «κατάφερε προς στιγμήν να περιορίσει τις έρευνες σε Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο».

«Εγώ θα μεροληπτήσω υπέρ του, δε θα σκεφτώ αν είχαν πολιτικές ή επιχειρηματικές εξαρτήσεις ή άλλα συμφέροντα. Θα σκεφτώ είτε ότι ήταν ανεπαρκείς, είτε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις ανωτέρων τους που ήταν συχνό φαινόμενο. Όποιος δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις να έχουν κακή αξιολόγηση από επιθεωρητές και τα έχω υποστεί κι εγώ αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ακόμα, πως οι δικογραφίες για πολλά χρόνια, λίμναζαν και πως πολλές έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. « Κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τον Παπαντωνίου και για όλα έφταιγε ο Σμπώκος και ο Τσοχατζόπουλος», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπαντωνίου είχε καταδικαστεί 3 φορές σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, χωρίς να ασχοληθεί κανείς και να πει ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούσαν να είναι προϊόν φοροδιαφυγής αλλά δωροδοκία. Και όμως δεν έγιναν αυτές οι σκέψεις».

Ακόμα, συνεχίζοντας τη σκέψη του για τον πρώην υπουργό, είπε πως αποτέλεσμα της ολιγωρίας που σημειώθηκε ήταν τα περισσότερα αδικήματα να παραγραφούν, εκτός από αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπογραμμίζοντας πως πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το ζεύγος διαθέτει 46 λογαριασμούς και επιχειρείται να μπλοκαριστεί το άνοιγμα των λογαριασμών την Ελβετία. «Η ρεμούλα, στην Υγεία, στο τραπεζικό χώρο, καθώς και σε άλλους τομείς οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση. Ο λαός το γνωρίζει αυτό όπως και τους υπαίτιους», σημείωσε και κλείνοντας την τοποθέτησή του κάλεσε του βουλευτές της ΝΔ, να «υπερασπιστούν την αλήθεια» και να μην βοηθήσουν κάποιους να «διασωθούν επιρρίπτοντας τις ευθύνες αλλού».