ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα για τις άδειες – Επτά τηλεοπτικοί σταθμοί γενικού περιεχομένου

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 22:45 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2017, 22:45
Τα επόμενα βήματα για τις άδειες – Επτά τηλεοπτικοί σταθμοί γενικού περιεχομένου
Facebook Twitter Whatsapp

Εκτός «παιχνιδιού» τα θεματικά κανάλια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα προσδιορίζει των αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε 7, μετά από την απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, προκειμένου η διαδικασία να τρέξει με τους ταχύτερους ρυθμούς.

Καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τόνιζαν στο newpost.gr πως το επόμενο στάδιο είναι το υπουργείο να στείλει ερώτημα προς το ΕΣΡ σχετικά με την τιμή εκκίνησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως με τις επτά άδειες ουσιαστικά καλύπτεται το φάσμα, μέσω των γενικών αδειών, αφήνοντας έξω από «τηλεοπτικό παιχνίδι» τις θεματικές άδειες, τις οποίες στόχευε να συμπεριλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε μετέπειτα διαγωνισμό.

Είναι σαφές πως η συζήτηση για τις περιφερειακές άδειες αναμένεται να ξεκινήσει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπενθυμίζουν την καθυστέρηση 7,5 μηνών του ΕΣΡ για τον καθορισμό των αδειών τη στιγμή που το υπουργείο στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε ολοκληρώσει το διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του ΕΣΡ θα συναντήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία.

Οι προϋποθέσεις

Μιλώντας πάντως στην ΕΡΤ ο υπουργός Νίκος Παππάς σημείωσε πως το πότε θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός εξαρτάται από το ΕΣΡ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του να προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία. Σχετικά με τον τρόπο διενέργειας, σημείωσε πως πρόταση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί με το ίδιο «μοντέλο» με αυτό που διενεργήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός που εξέπεσε από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η διαδικασία που επιλέξαμε έγινε με βάση τις εισηγήσεις των καλύτερων πανεπιστημίων της χώρας».

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε πως θα ισχύουν και οι αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζονται με το νόμο που, όπως φερ ειπείν το πλαφόν στον αριθμό εργαζομένων. «Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν με τον προηγούμενο νόμο – πλαφόν των εργαζομένων πχ- θα ισχύσουν απόλυτα, όπως προβλέπει ο νόμος. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών να σταματήσουν να σκέφτονται απολύσεις και να δουν πως θα πληρώσουν τις θέσεις που προβλέπονται» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.