ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακυρώθηκε η βραδινή Διάσκεψη για το Κυπριακό

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 22:03 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2017, 23:42
Ακυρώθηκε η βραδινή Διάσκεψη για το Κυπριακό
Facebook Twitter Whatsapp

Δραματικές εμφανίζονται οι εξελίξεις σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δραματικές εμφανίζονται οι εξελίξεις σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.Η αποψινή βραδινή διάσκεψη ακυρώθηκε και οι συζητήσεις μετατίθενται για αύριο Παρασκευή με το επόμενο εικοσιτετράωρο να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.  

Νωρίτερα σε δήλωση του ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς δίνοντας μια γεύση για τις συνθήκες που διεξάγονται οι συνομιλίες  για το Κυπριακό, υποστήριξε «Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση", την σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να στηρίζεται στα δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο Διεθνές Δίκαιο».

«Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε: «Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί και τώρα το βράδυ, στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ».

Από την πλευρα του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνέστησε ψυχραιμία δηλώντας  ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις" ενώ θέλησε να επαναλάβει, όπως είπε, ότι γνωρίζει τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύεται. "Συνεπώς" πρόσθεσε, "μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει αυτό που εσκεμμένα διαδίδεται».

Ερωτηθείς αν η άλλη πλευρά έχει δώσει προτάσεις ο Πρόεδρος είπε: «δεν θέλω να πω περισσότερα. Να αρκεστούμε μέχρι εδώ και εν συνεχεία όταν και εφόσον λήξουν (οι διαβουλεύσεις) είτε επιτυχώς είτε ατυχώς τότε θα ενημερωθείτε».