ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κυβέρνησης - ΝΔ για την μη κατάργηση των Πανελλαδικών

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2017, 22:06 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2017, 22:06
Κόντρα Κυβέρνησης - ΝΔ για την μη κατάργηση των Πανελλαδικών
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την «ρελάνς» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να αποσύρει από το τραπέζι την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την «ρελάνς» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να αποσύρει από το τραπέζι την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, μια πρόταση που ο αρμόδιος υπουργός είχε εξαγγείλει τον περασμένο Μάιο.

Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην εξέλιξη αυτή σε τοποθέτηση εμφανίστηκε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως η οποία ανέφερε ότι «Αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο υπουργός Παιδείας δήλωνε ότι δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουν».

«Δύο μήνες μετά, ο πρόεδρος του ΙΕΠ παρουσίασε το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα βασίζεται, σε τι άλλο; Μα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις! Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τους μαθητές και τους γονείς τους παίζοντας με την ψυχολογία των παιδιών. Αντί για πραγματικό ενδιαφέρον για την Παιδεία, τους νέους και την προοπτική τους, η κυβέρνηση, με πρωτοφανή ανευθυνότητα και υποκρισία, επιδίδεται σε μικροκομματικά παιχνίδια» συμπλήρωσε η τομεάρχης Παιδείας.

Από την μεριά του ο Κώστας Γαβρόγλου κατηγόρησε την κ. Κεραμέως για «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». «Το ΙΕΠ, που μελετά και εισηγείται τις αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δημοσιοποίησε τις απόψεις του. Το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου, όπως και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Εχω δεσμευτεί στη Βουλή ότι τόσο οι αλλαγές στο Λύκειο, που είναι το σημαντικό θέμα και συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να γίνουν, όσο και η κατάργηση του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η αντικατάστασή τους με το εθνικό απολυτήριο, θα είναι αντικείμενο συζήτησης ώστε να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση. Αρα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συνεπώς η κ. Κεραμέως ας μην προτρέχει εκμεταλλευόμενη την αυτονόητη αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους».

Σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι είναι φανερή η δυσαρέσκεια του Υπουργείου από την ανακοίνωση της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «δεν διδάσκεται από τα λάθη του», τα οποία είναι ότι: «Υπόσχεται εκ νέου κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε η διατήρησή τους. Ισχυρίζεται ότι ακολουθεί αταλάντευτα την οδό του διαλόγου, ενώ όσα νομοθετήματα έχει εισηγηθεί στη Βουλή, έχουν συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες και χωρίς δημόσια διαβούλευση»

Και τέλος ότι «ανακοίνωσε την υποτιθέμενη κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων μόλις ένα μήνα πριν τη φετινή διεξαγωγή τους, και μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, χωρίς κανένα σχέδιο». «Ας μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό και την ανευθυνότητα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας», καταλήγει η κ. Κεραμέως.