ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Σταϊκούρας: «Δεν αισιοδοξώ ότι θα κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση»

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2017, 21:03 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2017, 21:03
Χρήστος Σταϊκούρας: «Δεν αισιοδοξώ ότι θα κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση»
Facebook Twitter Whatsapp

Στους άξονες του προγράμματος που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ αναφέρεται με τη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στους άξονες του προγράμματος που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ αναφέρεται με τη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. «Πυρήνας στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής είναι η στοχευμένη μείωση των φορολογικών συντελεστών», λέει, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κλείσει την τρίτη αξιολόγηση μέχρι τον Οκτώβριο, αν και δηλώνει ότι «η αναξιοπιστία, η αναβλητικότητα και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης δεν με κάνουν να αισιοδοξώ για την έγκαιρη υλοποίηση της δέσμευσης».

«Η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί που ήταν το 2014. Σε μικροοικονομικό επίπεδο, το κατά μέσο όρο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα συνεχίσει να φθίνει, ως αποτέλεσμα της φορολογικής «καταιγίδας» των επόμενων μηνών του 2017, της περαιτέρω αύξησης των ήδη εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών το 2018 και της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου από το 2019. Οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν την επί μακρόν ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση των επόμενων αξιολογήσεων, η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων και η αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής. Όλα αυτά απαιτούν σχέδιο, σκληρή δουλειά, αξιοπιστία και αποφασιστικότητα. Χαρακτηριστικά και πρακτικές ασύμβατες με τη σημερινή κυβέρνηση» αναφέρει ο κ.Σταϊκούρας.

«Σήμερα η ΝΔ δεν κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω στα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Λέει, βέβαια, ξεκάθαρα στους πολίτες ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν προωθεί τα συμφέροντα της χώρας και ζητά από την κυβέρνηση -το συντομότερο- να τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν κυρίαρχα τις αποφάσεις τους», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κινηθεί στη «γραμμή» του ρεαλισμού και του μέτρου, μακριά από έωλες υποσχέσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr