ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Γαβρόγλου: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για τις αλλαγές στα Λύκεια

Δημοσίευση 28 Αυγούστου 2017, 21:13 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2017, 22:48
K. Γαβρόγλου: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για τις αλλαγές στα Λύκεια
Facebook Twitter Whatsapp

Σε σειρά διευκρινίσεων προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στον απόηχο του σημερινού  νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε σειρά διευκρινίσεων προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στον απόηχο του σημερινού  νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γαβρόγλου είπε Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν λελογισμένα από του χρόνου στη Β' Λυκείου και τη σχολική περίοδο 2019-2020 θα επεκταθούν και στην Γ' Λυκείου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι οι οικογένειες των μαθητών που τείνουν να εγκαταλείψουν το σχολείο θα ενισχυθούν και κοινωνικά και ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Ο υπουργός έκανε λόγο για δραματική μείωση στα μαθήματα. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των μαθημάτων θα μειωθεί στα 10 για την Β’ Λυκείου και 15 στη Γ’ Λυκείου, ενώ σημείωσε ότι στην Α’ Λυκείου δεν θα υπάρξουν αλλαγές. 

Ακόμη ένας στόχος σύμφωνα με τον  κ. Γαβρόγλου  είναι τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και όχι τεχνικές για να εισάγονται στα ΑΕΙ.

Αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα ανώτατα ιδρύματα: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να μείνουν έξω από μια τέτοια ριζική ανασυγκρότηση» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι η μεταρρύθμιση θα πετύχει στον βαθμό που «το περιεχόμενο των μαθημάτων θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών μας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.«Ας ελπίσουμε ότι από φέτος θα μπούμε σε μια κανονικότητα» κατέληξε διερωτώμενος για ποιον λόγο αυτή η ετοιμότητα απουσίαζε στο παρελθόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr