ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Πετρόπουλος: Αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2017, 14:05 / Ανανεώθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2017, 08:06
Τ. Πετρόπουλος: Αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθηση ότι "απετράπη η οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων" εξέφρασε στο κανάλι της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Τάσος Πετρόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση ότι ''απετράπη η οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων'' εξέφρασε στο κανάλι της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Τάσος Πετρόπουλος.

Ειδικότερα, για τις συντάξεις είπε χαρακτηριστικά πως «αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. Αυτοί που καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές, παίρνουν και μεγαλύτερη σύνταξη, αυτό είναι το παράδειγμά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε, πως έχει την θετική γνώμη των δανειστών για τις ρυθμίσεις.

Για τους αγρότες και τη σύγκριση κόστους εξαγοράς χρόνου ασφάλισης, η μείωση είναι 15%. «Να εξαγοραστεί χρόνος ώστε να έχουν αυξημένη βάση υπολογισμού της σύνταξής τους, με ευνοϊκούς όρους» πρότεινε ο κ. Πετρόπουλος.

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δήλωσε, το τέλος επιτηδεύματος παραμένει, ενώ αποσαφήνισε πως για τους μηχανικούς αποσυνδέεται το επάγγελμα από την ιδιότητα.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς, όσον αφορά τις εκκρεμότητες στους χρόνους έκδοσης των συντάξεων.

Εξάλλου, είπε πως το point system το οποίο εφαρμόζεται προστατεύει από την «μαύρη» εργασία και την ανεργία, καθώς «αυτό κάνει δυνατή την εφαρμογή των ποινών, σε σχέση με το παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων από το 2012, έκανε λόγο για στόχο αποπληρωμής μέχρι τον Οκτώβριο. «Εκκρεμεί από παλιά η πληρωμή στους παρόχους υγείας, από το παλιό ΙΚΑ, και μέσα από το σύστημα που εφαρμόζουμε επιταχύνουμε την διαδικασία πληρωμής» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr