ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλλικό κλειδί» για την αποδόμηση του Αλ. Τσίπρα αναζητά η Νέα Δημοκρατία

του Τάσου Τσιφόρου - Δημοσίευση 7 Σεπτεμβρίου 2017, 07:02 / Ανανεώθηκε 7 Σεπτεμβρίου 2017, 08:24
«Γαλλικό κλειδί» για την αποδόμηση του Αλ. Τσίπρα αναζητά η Νέα Δημοκρατία
Facebook Twitter Whatsapp

Τις απαντήσεις στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα φτάνει στην κορύφωσή της με την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, αναζητά η Πειραιώς ενώ αναμένεται και η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις απαντήσεις στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα φτάνει στην κορύφωσή της με την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, αναζητά η Πειραιώς ενώ αναμένεται και η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στην Πειραιώς αξιολογούν όλες τις τελευταίες κινήσεις ως μία προσπάθεια του επιτελείου του Μαξίμου όχι μόνον να προσεγγίσει ιστορικά εκλογικά ακροατήρια (εξ ου και η επιχείρηση ταύτισης με την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου) αλλά παράλληλα να προσεγγίσει τα λεγόμενα μεσαία στρώματα, τη μερίδα δηλαδή της κοινής γνώμης που κυριολεκτικά «γονάτισε» από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Υπό την έννοια αυτή, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η ατζέντα Τσίπρα στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνει και μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, μετά το 2019 προφανώς, που θα «ακουμπούν» ακριβώς σε αυτή την κατηγορία πολιτών.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρηθεί να δοθεί με έντονα οραματικό τρόπο που, όμως, θα εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα. «Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω δηλαδή ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο», είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της ΟΚΕ, χαράσσοντας μία σαφή διαχωριστική γραμμή από τον πρωθυπουργό.

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν θα λείπουν «και οι δύσκολες επιλογές», δίνοντας έτσι το στίγμα της βούλησής του να έρθει σε ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις και συμπεριφορές, εφόσον αυτό απαιτείται για την ανάπτυξη της χώρας.

«Στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος», τόνισε χαρακτηριστικά

Το δίπολο ρεαλισμός – λαϊκισμός θα κυριαρχήσει στις τοποθετήσεις της ΝΔ τόσο ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ όσο και στην πορεία προς το διήμερο του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα.

Στο επιτελείο Μητσοτάκη εκτιμούν ότι μακροπρόθεσμα η πίστη στον πραγματισμό θα αποδειχθεί το «γαλλικό κλειδί» για τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής της ΝΔ και την πολιτική αλλαγή. Μοιάζουν, δε, να μην ανησυχούν από την επιχειρούμενη αντεπίθεση του πρωθυπουργού, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα όταν θα έχουν εξαντληθεί οι κορδέλες εγκαινίων και θα έχει υποχωρήσει η επικοινωνιακή επίδραση της επίσκεψης Μακρόν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την καθημερινότητα που επέβαλλε στους πολίτες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr