ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης στέλνει τα απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ ο Ν. Βούτσης

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2017, 19:21 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2017, 19:21
Στον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης στέλνει τα απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ ο Ν. Βούτσης
Facebook Twitter Whatsapp

Στην επιστολή ο κ. Βούτσης αναφέρει τον τρόπο που ήρθαν τα έγγραφα στη κατοχή της Βουλής λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Απολογισμού του Κράτους για το 2015, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον καθ’ ύλην αρμόδιο γενικός γραμματέα της κυβέρνησης απέστειλε με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής το φάκελο των απόρρητων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ που αφορούν στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Στην επιστολή ο κ. Βούτσης αναφέρει τον τρόπο που ήρθαν τα έγγραφα στη κατοχή της Βουλής λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Απολογισμού του Κράτους για το 2015, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος τα κατέθεσε. «Τα ανωτέρω έγγραφα τοποθετήθηκαν από τον προεδρεύοντα σε φάκελο, σφραγίστηκαν και παραδόθηκαν προς φύλαξη στη Γενική Διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και προσθέτει: « ο φάκελος ανοίχθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και αφού διαπιστώθηκε από εμέ, ενώπιον των μελών της Διάσκεψης, ο απόρρητος χαρακτήρας των εγγράφων, καθώς επρόκειτο για πρακτικά αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) τα ανωτέρω έγγραφα σφραγίστηκαν εκ νέου σε φάκελο».

Υπενθυμίζεται πως θέση για το ζήτημα πήρε νωρίτερα και το υπουργείο Εξωτερικών που με μια αιχμηρή ανακοίνωση γίνεται λόγος για το παράνομο χαρακτήρα της ανατύπωσης των εγγράφων. «Το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει πως είναι παράνομη η δημοσίευση αλλά και η κατοχή εγγράφων που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και πως αυτό περιλαμβάνεται στον ποινικό κώδικα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και υπογραμμίζει πως στον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που ψήφισε και η ΝΔ, τονίζεται ότι «είναι παράνομη η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr