ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τσακαλώτος: «Άδικος ο προϋπολογισμός, θα μπορούσαμε να τον καταψηφίσουμε»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2017, 17:09 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2017, 20:27
Ευ. Τσακαλώτος: «Άδικος ο προϋπολογισμός, θα μπορούσαμε να τον καταψηφίσουμε»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Παραδοχή από τον υπουργό Οικονομικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη παραδοχή ότι ο προϋπολογισμός εφόσον κριθεί με απόλυτο τρόπο είναι άδικος προχώρησε ο υπουργός των Οικονομικών κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή που επεξεργάζεται το επίμαχο νομοσχέδιο

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Τσακαλάωτος είναι ο καλύτερος δυνατός μέσα στις συνθήκες που επικρατούν διεθνώς αλλά και στην Ευρώπη. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος δε θα πρέπει να το ψηφίσουμε, να πάμε σε εκλογές κα να έρθει ένας άλλος συνασπισμός κομμάτων. Δεν το έχουμε επιλέξει αλλά αντίθετα αποφασίσαμε να το παλέψουμε μέσω αυτών των συσχετισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως δεν υπάρχει από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κάποια καλύτερη στρατηγική για το πώς «θα πάμε από το Α στο Β». « Και δεν είναι απάντηση να πεις τι ωραία που θα ήταν να πηγαίναμε στο Γ», είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως και μέσω της συνδρομής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει στην Ευρώπη συζήτηση για βαθιά ζητήματα όπως ο ενιαίος υπουργός Οικονομικών ή το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Εμείς υποστηρίζουμε αυτά που αλλάζουν το μείγμα πολιτικής αλλά μόνο κάτω από αυξημένη λογοδοσία», σημείωσε και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως παρά το ότι επικαλείται τη μείωση των φόρων δεν εξηγεί πως θα το πετύχει αυτό.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε πως αν όντως επιθυμεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να μειωθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων θα πρέπει να «ενωθεί» με το βασικό κορμό της σοσιαλδημοκρατίας. « Ο τρίτος δρόμος έχει φέρει τη κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας», είπε απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε: «από τους εννιά υποψήφιούς σας μόνο ένας είπε ότι δε πάει με τη ΝΔ».

Σε ότι αφορά τη μείωση των δαπανών και τις αυξήσεις των φόρων που προβλέπει ο προϋπολογισμός υποστήριξε ότι η ουσιαστική μεταβολή τους θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που δείχνουν οι αριθμοί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr