ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου για πλειστηριασμούς: Προστατεύουν τις βίλες

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2018, 14:45 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2018, 14:45
Κωνσταντοπούλου για πλειστηριασμούς: Προστατεύουν τις βίλες
Facebook Twitter Whatsapp

Αδύνατο να νομιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί πληστηριασμοί ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM"  η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

"Δεν μπορεί εκ των υστέρων να νομιμοποιηθεί μια διαδικασία που είναι όλη στον αέρα" δήλωσε η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου στο "Πρακτορείο 104,9 FM", σχετικά με τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

"Αυτή τη στιγμή οι πλειστηριασμοί γίνονται από συμβολαιογράφους με τη χρήση μιας πλατφόρμας, η οποία βρίσκεται εντελώς στον αέρα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τους οφειλέτες, οι οποίοι δεν ειδοποιούνται καν ότι το σπίτι τους πλειστηριάζεται. Είναι μία εφιαλτική οργουελική διαδικασία, είναι βεβαίως κακουργηματική διαδικασία και βεβαίως θα καταπέσει" είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και διευκρίνισε: "Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με το Δίκαιό μας και με το Σύνταγμά μας, διενεργούνται με βάση ένα εγγυητικό πλαίσιο. Αυτό υπήρχε για δεκαετίες, το κατήργησε η κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 με τα κατάπτυστα δεύτερα προαπαιτούμενα, που είχα αντιλέξει να εισαχθούν στη Βουλή και τα είχα καταψηφίσει στις 22 Ιουλίου 2015".

"Επιτρέπεται αυτή τη στιγμή να σας πάρουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να το ξέρετε", εξήγησε, τονίζοντας πως "όλον αυτόν τον καιρό -από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα- οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται χωρίς να υπάρχει καν σύμβαση διενέργειάς τους, είναι στον αέρα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα με την υπογραφή της σύμβασης πριν από λίγες μέρες". Παρατήρησε, δε, ότι "η πραγματικότητα είναι ότι οι πιο προστατευμένες είναι οι βίλες κι εκείνα τα οποία είναι απροστάτευτα είναι τα σπίτια, οι μικρές ιδιοκτησίες, οι μικρές περιουσίες των απλώς πολιτών".

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτών για τους πλειστηριασμούς ανέφερε: "Είναι μία εκστρατεία, εξόρμηση, όχι μόνο ενημέρωσης, αλλά και συστράτευσης. Η Κέρκυρα, στις 28 Μαρτίου, ήταν ένας σταθμός, γιατί από εκεί ξεκινήσαμε τη διαδικασία συμμαχίας με δικηγόρους, συμβολαιογράφους σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να αποτραπούν αποτελεσματικά. Πρόκειται για ένα έγκλημα, για ένα κακούργημα, μιλάμε για την αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και απέναντι σε αυτό το έγκλημα οφείλουμε να αντιδράσουμε. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η ανταπόκριση και των συναδέλφων δικηγόρων και των συμβολαιογράφων σε αυτή την προσπάθεια, όπως και η ανταπόκριση των πολιτών, που με όλους τους τρόπους θέλουν να βοηθήσουν στη συγκρότηση και των ομάδων μας και της πλατφόρμας νομικής στήριξης, ώστε να υπάρξει μία ηχηρή και ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση".

Αναφερόμενη στην υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, ο οποίος σταμάτησε την απεργία δίψας μετά τις διαβεβαιώσεις, που έλαβε, ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ταχθεί στο πλευρό του δήλωσε: "Φυσικά μιλάμε για μία νίκη ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν κάμφθηκε, διεκδίκησε τα δικαιώματά του με όπλο τη ζωή του, δεν λύγισε, δεν υποτάχτηκε και δεν δέχθηκε να εξευτελιστεί. Νίκησε, αναγκάστηκε το υπουργείο να εγγυηθεί αυτό, το οποίο ο νόμος εγγυάται. Είναι μία νίκη, ήταν όμως και μία δραματική δοκιμασία για την ανθρώπινη ύπαρξη και για τα όρια ανοχής της κοινωνίας".

Πηγή:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr