ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2018, 19:34 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2018, 19:49
Μαξίμου: Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή τις αναφορές των ΜΜΕ για την έκθεση του ΔΝΤ που αφορά την πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα, και το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Απάντηση με αφορμή τις αναφορές των ΜΜΕ για την έκθεση του ΔΝΤ που αφορά την πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα, και το ενδεχόμενο νέων μέτρων, δίνει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση», σχολίαζαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. 

Ακόμη το Μαξίμου κάνει μνεία στην  απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε σχετική ερώτηση για το θέμα, λέγοντας ότι «σε ότι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα.»

«Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι...» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr