ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γρίφος» η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών - Ποια είναι η νέα πρόταση

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 21 Απριλίου 2018, 22:31 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2018, 22:35
«Γρίφος» η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών -  Ποια είναι η νέα πρόταση
Facebook Twitter Whatsapp

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις

 

Μια ανατροπή έκρυβε η σημερινή συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μειοψηφία στελεχών υποστήριξε την άποψη η αποσύνδεση των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες από τις ευρωεκλογές  να ξεκινήσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και σε αυτή τη φάση να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Μάιο του 2019, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Η πρόταση κατατέθηκε στη λογική ότι πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και όχι άμεση παρέμβαση που μπορεί να θεωρηθεί αιφνιδιασμός των ψηφοφόρων.

Η συζήτηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα και αναμένεται το ζήτημα να μπει στο τραπέζι  εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Το σίγουρο είναι πως το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα θα καθορίζει πως οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξάγονται κάθε Οκτώβριο σε ξεχωριστή ημερομηνία από τις ευρωεκλογές.

Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν πως τελικά θα ισχύσει η αρχική πρόβλεψη  και οι επόμενες κάλπες στους ΟΤΑ θα στηθούν ξεχωριστά από τις κάλπες για την εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr