ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Το ζήτημα των «δύο» θα μπορούσε να λυθεί με μια απλή συνεννόηση

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2018, 11:01 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2018, 11:31
Κουβέλης: Το ζήτημα των «δύο» θα μπορούσε να λυθεί με μια απλή συνεννόηση
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Τουρκία όμως το ενέταξε στις εντάσεις των σχέσεών της με τη χώρα μας και το παρέπεμψε στο τουρκικό δικαστήριο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ζήτημα το δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα μπορούσε να λυθεί με μία απλή συνεννόηση όπως και στο παρελθόν δηλώνει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Με δεδομένα και γνωστά τα γεγονότα και τις συνθήκες της σύλληψης των δύο στρατιωτικών στελεχών μας, το ζήτημα θα μπορούσε να επιλυθεί με μια απλή συνεννόηση, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή αυτή τη συνεννόηση. Η Τουρκία όμως το ενέταξε στις εντάσεις των σχέσεών της με τη χώρα μας και το παρέπεμψε στο τουρκικό δικαστήριο. Δεν πρόκειται για «αδυναμία» της τουρκικής δικαιοσύνης να κινηθεί με ταχύτητα. Η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας είναι παράνομη. Κρατούνται, άλλωστε, χωρίς κατηγορητήριο. Χρονοτριβεί, στο όνομα δικαστικών διαδικασιών και παρατείνει την κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών. Η χώρα μας κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς πολλές κατευθύνσεις και σε πολλαπλά επίπεδα προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί μας να επιστρέψουν σύντομα στη χώρα μας», αναφέρει ο κ. Κουβέλης στην «Αυγή».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» ο κ. Κουβέλης σημειώνει: «Η τηλεφωνική έκφραση των συλλυπητηρίων του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο του σμηναγού, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια κίνηση για την αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία, αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις, ελάχιστες μέρες μετά, για δήθεν υποστολή ελληνικών σημαιών σε βραχονησίδες. Δηλώσεις μάλιστα που συνοδεύονταν και με «συστάσεις» προς την Ελλάδα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τακτικισμό που δεν εγκαταλείπει την ένταση στις σχέσεις της με τη χώρα μας. Η ένταση αυτή είναι ενδεχόμενο να μετατρέψει μια από τις συνήθεις πια ενέργειές της σε «θερμό» επεισόδιο, το οποίο, με τα σημερινά δεδομένα, δείχνει ότι δεν το επιλέγει. Η απάντηση στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας είναι ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr