ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αμυράς στο «Ακραίως»: Νιώθω άβολα στο ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2018, 12:02 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2018, 15:51
Γ. Αμυράς στο «Ακραίως»: Νιώθω άβολα στο ΚΙΝΑΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν ήμουν από αυτούς που ήθελαν "να πάμε στο καινούργιο κόμμα"

Προβληματισμένος για την παραμονή του στο ΚΙΝΑΛ, εμφανίστηκε ο βουλευτής τυ Ποταμιού, κ. Γιώργος Αμυράς «Νιώθω άβολα στο ΚΙΝΑΛ. Δεν ήμουν από αυτούς που ήθελαν "να πάμε στο καινούργιο κόμμα". Εγώ έλεγα να παραμένουμε αυτόνομοι και αν συνεργαστούμε πριν ή μετά τις εκλογές… με χαρτί και μολύβι. Άρα περιμένω να δούμε την ουσία του Κινήματος. Τι θα βγει και θα πρεσβεύσει… Αν γίνουν εκλογές, θα πρέπει αν τοποθετηθεί πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Αν δεν συμφωνώ θα φύγω, από το ΚΙΝΑΛ».

"Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο η χρυσή αγελάδα αυτού του τόπου"

«Ξέρουμε ότι δεν τελειώνει με το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αλλά θα συνεχιστεί για πολλά πολλά χρόνια. Όποιος το λέει, απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό και τον κόσμο» τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Η καθαρή έξοδος θα γίνει μόνο όταν καταλάβουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο η χρυσή αγελάδα αυτού του τόπου» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Όταν αλλάξει η ισορροπία ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα είμαστε κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια, γιατί και χωρίς αυτά θα είχαμε χρεοκοπήσει. Υπάρχουν διατάξεις του μνημονίου που είναι αυτονόητες για τη λειτουργία του κράτους. Όπως, το να μην χρηματοδοτούνται τα κόμματα από το δημόσιο, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα με διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων».

Μάλιστα ο βουλευτής του Ποταμιού επισήμανε: «Πόσο διαφορετική θα ήταν η θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία εάν ήταν στοιχειωδώς οικονομικά ήταν ισχυρή».

Σκοπιανό

Ο κ. Αμυράς έκανε γνωστό τι τον ανησυχεί περισσότερο στο Σκοπιανό: «η απόδοση ταυτότητας μακεδονικής στους Σκοπιανούς, που έχει και οικονομικές, εμπορικές συνέπειες. Μου φαίνεται αδιανόητο να κλέψουν και τη μακεδονική ταυτότητα. Θα δεχθούμε μόνο συμφωνία πακέτο. Η κυβέρνηση έχει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Δεν έχει ενημερώσει ούτε κόμματα, ούτε προσωπικότητες, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν»

«Η Τουρκία τείνει σε ολοκληρωτικό καθεστώς, έχουμε μπροστά μας ένα δικτάτορα ηγέτη. Γεωπολιτικό παιχνίδι, που έχει επιπτώσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θέλει προσοχή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr