ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα μας η προσέλκυση επενδύσεων

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 24 Απριλίου 2018, 10:40 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2018, 17:50
Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα μας η προσέλκυση επενδύσεων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Μόνο η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο», τόνισε ο πρόεδρο της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα μας είναι η προσέλκυση επενδύσεων». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις».

«Τον στόχο των 100 δισ. ευρώ επενδύσεις τον έθεσα ως απόλυτη προτεραιότητα μας από τη ΔΕΘ τον περασμένο χρόνο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας και κατά κανόνα καλύτερους μισθούς».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στόχος είναι «να αποκλιμακώσουμε την ανεργία και να δώσουμε δυνατότητα στα παιδιά που έφυγαν (στο Εξωτερικό) να επιστρέψουν».

«Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με υψηλότερους μισθούς, καλύτερες απολαβές και καλύτερο πλαίσιο εργασιακής κάλυψης. Θέλουμε τις επενδύσεις για να αποκλιμακώσουμε την ανεργία και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Εξήγησε πως «Υπάρχει ένα οριζόντιο πλαίσιο πολιτικών  που αφορά τις επενδύσεις. Προφανώς και έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για κλαδικές δράσεις σε σημαντικούς τομείς.Η Ελλάδα δεν είναι χώρα μόνο παροχής υπηρεσιών. Τί χρειάζεται περισσότερο η βιομηχανία σήμερα ; Φορολογικά κίνητρα, διευκόλυνση αδειοδοτήσεων, χρειάζονται και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.  Για εμάς η μεταποίηση είναι κλάδος αιχμής και οι πολιτικές μας προτάσεις θα βοηθήσουν σημαντικά στον κλάδο βιομηχανίας. Αυτό που εγγυάται την μακροχρόνια εφαρμογή των μεταρρυθμισεων είναι η πολιτική σταθερότητα. Η ΝΔ είναι η μόνη μεταρρυθμιστική δύναμη της».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης που επιτυγχάνονται δεν αρκούν και εκτίμησε πως χρειαζόμαστε ανάπτυξη της τάξης του 4% για να καλύψουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Για να προσελκυσθούν επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «η χώρα χρειάζεται μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει την προσέλκυση επενδύσεων ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν το έχω ακούσει ποτέ από τη σημερινή κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως «θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

«Ο εύκολος διαχωρισμός μεταξύ κακού κεφαλαίου και καλού εργαζόμενου, πάνω στον οποίον πάτησαν οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις τον 20ο αιώνα, σήμερα έχει ξεπεραστεί. Οι καλές επιχειρήσεις δημιουργούν καλές θέσεις απασχόλησης με πρόσθετα κίνητρα για να προσελκύσουν τα καλά στελέχη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η βιομηχανία χρειάζεται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια. Χρειάζεται διευκόλυνση στην αδειοδότηση, συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε οργανωμένους χώρους και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος της», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

O Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στη συνέχεια πως «μόνο η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων» και διευκρίνισε: «Θα μειώσουμε τη φορολογία, θα δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, θα απλοποιήσουμε τη γραφειοκρατία και περιμένουμε από εσάς να επενδύσετε, να πληρώνετε τους φόρους σας, να σέβεστε τους εργαζόμενους και να φροντίζετε το περιβάλλον».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «Η Ελλάδα είναι μία χώρα φθηνή, έτοιμη για μετασχηματισμό και έχει πολλές ομορφιές. Είμαστε όαση σταθερότητας σε μία περιοχή που ολοένα γίνεται και πιο δύσκολη. Μέλος της ΕΕ, έχει ένα εξαιρετικό και φιλότιμο λαό και ο οποίος μετά από οχτώ χρόνια μιζέριας ψάχνει να βρει φως στον ορίζοντα. Η Κυβέρνηση βγάζει μεγαλύτερα πλεονάσματα από ότι της ζητάνε για να δίνει επιδόματα. Δεν είναι διατηρίσιμη πολιτική αυτή».

«Η Ελλάδα την ώρα που ο λαϊκισμός είναι σαφώς ελκυστικός στην Ευρώπη, έχει ωριμάσει γιατί φάγαμε τα μούτρα μας. Αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας θα σας πως όχι. Είναι ένας κυνικός μηχανισμός παραμονής στην εξουσία. Η μόνη τους προτεραιότητα είναι το πως θα μείνει στην εξουσία λίγο ακόμα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απαράδεκτο, οι δικοί σας φόροι χρησιμοποιούνται για να μεγαλώσει το πελατειακό κράτος. Είμαι βέβαιος ότι στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης η άποψη ότι χρειάζεται ένα μικρότερο κράτος ειναι πλειοψηφική» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης γράφεται μέσα σε κλειστά γραφεία, χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας. Εχω δεσμευθεί ότι ένας υφυπουργός στο υπουργείο ανάπτυξης θα έχει την κεντρική δανειοδοτική αρμοδιότητα», κατέληξε.

Σχόλιο της Γεροβασίλη

Μέσω Twitter σχολίασε την ομιλία Μητσοτάκη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση. Προφανώς δεν θέλει να θυμάται ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθέτησε σε μια νύχτα με ανάθεση και χωρίς κρίσεις τους "δικούς" του προϊσταμένους σε όλο το δημόσιο. Κατά τον κ. Μητσοτάκη η επιλογή των "αρίστων" δεν προκύπτει μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες. Αρκεί ο διάλογος κάποιου με τον εαυτό του…».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr