ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ μετά την ανακοίνωση Μαρινάκη

του Τάσου Τσιφόρου - Δημοσίευση 2 Μαΐου 2018, 14:03 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2018, 11:11
Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ μετά την ανακοίνωση Μαρινάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ανταλλαγή ανακοινώσεων μετά την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην ανακοίνωση του επιχειρηματία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέχεια έδωσε το Μαξίμου στην άγρια κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωση-απάντηση στη χτεσινή δήλωση του μεγαλοπιχειρηματία, το Μαξίμου χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ενώ επιχειρεί την ταύτισή του κ. Μαρινάκη με τη Νέα Δημοκρατία.  Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά το Μαξίμου, το «μαύρο μέτωπο» Νέας Δημοκρατίας Μαρινάκη σκοπεύει «στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού.» Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι χαρακτηρισμοί για τον κ. Μαρινάκη είναι κατά τι πιο ήπιοι, αφού αναφέρεται ως «διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών» και όχι ως «ναρκέμπορας», όπως σε προηγούμενο non paper.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών.» Προστίθεται δε ότι «ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη. Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία.

Η ΝΔ άμεσα έσπευσε να απαντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση. «Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας. Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής. Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

«Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του».

«Υ.Γ. Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί "μαύρου μετώπου" και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει», καταλήγει η ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε εξ νέου στη Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση. «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;», διερωτάται το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα "δώρα" του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική».

Σε ό,τι αφορά τα περί συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Μαρινάκη, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει: «Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη. Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο Πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

«Εάν επιμένει ο Πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του», καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια ήρθε η νέα ανταπάντηση από τη Νέα Δημοκρατία που κάνει λόγο για «παραληρηματική ανακοίνωση των απερχόμενων ενοίκων του Μαξίμου», η οποία «απλώς επιβεβαιώνει ότι όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί άλλο με μια απελπισμένη παρέα αδίστακτων εξουσιομανών που επιδιώκουν να σύρουν την χώρα στη λάσπη».

«Ο κ. Μητσοτάκης συζητά σήμερα με 60 φορείς για την αντιμετώπισης της φτώχειας παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο συνοδευόμενος από 17 διμοιρίες ΜΑΤ. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του», τονίζει η ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου όμως, επανήλθε και τονίζει: «Το να συζητά ο κ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι σαν να συζητά εκδοροσφαγέας με ανυπόμονα αμνοερίφια πότε επιτέλους θα έρθει το Πάσχα»

«Υ.Γ. Στη Λέσβο πράγματι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γιατί όπως καλά γνωρίζει η ΝΔ που έστειλε και αντιπροσωπεία βουλευτών της, υπάρχει ένταση εξαιτίας μιας μειοψηφίας ακροδεξιών στοιχείων.  Ωστόσο οι διμοιρίες σε καμία περίπτωση δεν είναι όσες και οι offshore της κας Μαρέβας Μητσοτάκη», σημειώνει το Μαξίμου.

Το τηλεφώνημα και η ανακοίνωση Μαρινάκη

Ο νέος γύρος ανακοινώσεων αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια αντιπαράθεση, της οποίας η πρωτοφανής οξύτητα θυμίζει περισσότερο λατινοαμερικάνικη παρά ευρωπαϊκή χώρα. Υπενθυμίζονται τα τελευταία γεγονότα:

Το Σάββατο τα Παραπολιτικά βγαίνουν με πρωτοσέλιδο για μια υπόθεση στην οποία σύμβουλος του κ. Ταακαλώτου κατηγορείται ότι ζήτησε μίζα για να διευθετήσει υπόθεση φορολογικού περιεχομένου. Το θέμα είχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά στο Βήμα πριν μια βδομάδα. Οι δύο εφημερίδες είναι συμφερόντων Μαρινάκη.

Το Μαξίμου απαντάει με non paper στο οποίο αναφέρεται ότι: «πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας»

Το ίδιο βράδυ ο κ. Μαρινάκης παίρνει τηλέφωνο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Μετά τη συνομιλία, αργά τη νύχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει το ακόλουθο tweet: «Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ήταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται. Καλή νύχτα σας κύριοι.

Από την πλευρά Μαρινάκη δίνεται η εκδοχή ότι στο τηλεφώνημα προς τον κ. Τζανακόπουλο δεν απείλησε, αλλά ζήτησε να μάθει το όνομα του συντάκτη του non paper για να του κάνει μήνυση.

Η Νέα Δημοκρατία εκδίδει ανακοίνωση στην οποία ζητάει εξηγήσεις για την υπόθεση του συμβούλου του κ Τσακαλώτου: «Εδώ και μια εβδομάδα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα μιας καταγγελίας που αφορά τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός δηλώνει ότι είναι δικαίωμα κάποιου που θίγεται να τηλεφωνεί σε έναν υπουργό για να ζητήσει εξηγήσεις.

Χτες, ο Βαγγέλης Μαρινάκη με δήλωσή του επιτίθεται στην κυβέρνηση. Στη δήλωση αναφέρεται ότι: «Η Ελλάδα κύριε Τζανακόπουλε πράγματι δεν θα γίνει Κολομβία γιατί επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί. Η προσωποποιημένη εναντίον μου επίθεση είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία. Ό,τι κατηγορείτε ως «συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία» και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.»

"Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος Δικαιου να χαρακτηρίζει "ναρκέμπορο" οποιονδήποτε Ελληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη», ήταν και το σχόλιο κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr