ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη των αγροτών

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2018, 15:03 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2018, 15:28
Μητσοτάκης: Θα ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη των αγροτών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους εκπροσώπους του ΣΑΣΟΕΕ για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου με υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, χωρίς την οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση και «κηδεμονία»

Για την ανάδειξη των συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε επίσης πως θα προσπαθήσει να ελαφρύνει τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη στον αγροτικό κλάδο και τόνισε πως επ’ αυτού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων, το προεδρείο του ΣΑΣΟΕΕ αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που πλήττει όλους τους Έλληνες αγρότες, τη διάθεση σημαντικού μέρους της αγροτικής παραγωγής χωρίς παραστατικά, το υψηλό κόστος εισροών και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων απόρροια των ελλιπέστατων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.

Επισημάνθηκε ακόμη πλήθος πράξεων και παραλείψεων εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και οργανισμών που εποπτεύονται από αυτό, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απαξίωση την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και σε απόγνωση τις οικογένειες πολλών χιλιάδων αγροτών.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική γεωργία αλλά και την οικονομία της χώρας γενικότερα, η περαιτέρω ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο σήμερα δέχεται έναν συνεχή και αδικαιολόγητο «πόλεμο» από εκπροσώπους της κυβέρνησης, για λόγους που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους εκπροσώπους του ΣΑΣΟΕΕ για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου με υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, χωρίς την οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση και «κηδεμονία», ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr