ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2018, 18:16 / Ανανεώθηκε 6 Μαΐου 2018, 14:11
Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση και έναν νέο οδικό χάρτη. Αν η χώρα δεν κάνει μεγάλες τομές στη γραφειοκρατία, στα θέματα της διοίκησης, θα ξανακυλήσει στα μνημόνια κι αυτή τη φορά θα κυλήσουμε χωρίς δανεικά» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι, τόσο το κόμμα του όσο και το Κίνημα Αλλαγής έχουν βάλει τις προϋποθέσεις «για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιλαμβάνει το Σύνταγμα και τομές που η χώρα πρέπει να κάνει αν θέλει να βαδίσει έξω από τα μνημόνια».

Μιλώντας για την έξοδο στις αγορές ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτός που βγάζει τη χώρα στις αγορές δεν είναι ο κ. Τσίπρας είναι ο Έλληνας πολίτης » που με τις θυσίες του δημιούργησε το πλεόνασμα. «Πληρώσαμε πάρα πολλά χρήματα το ‘15 από τις ανοησίες κάποιων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ . Πληρώσαμε πολύ ακριβά τα μπρος πίσω" επεσήμανε και πρόσθεσε πως η χώρα έχει ανάγκη να βγει στις αγορές με επιτρεπτά για τους Έλληνες επιτόκια, τα οποία όμως «θα καθοριστούν από την αίσθηση που θα έχει η ελεύθερη οικονομία για την αξιοπιστία της χώρας».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να την ολοκληρώσει στον χρόνο που πρέπει.

Σχετικά με το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι στο Κίνημα Αλλαγής, μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις σε κάποια θέματα. Χαρακτήρισε θετική τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ υπογράμμισε ότι το Ποτάμι βγήκε από την πρώτη στιγμή και τοποθετήθηκε, καθώς δεν παίζει με αυτά τα κοινωνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή «οι λίγοι βουλευτές του Κεντρώου χώρου που το σκέφτονται αρνητικά, τελικά θα τολμήσουν και θα πάνε με την πρόοδο και όχι με τη συντήρηση σε αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr