ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2018, 10:10 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2018, 13:56
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ταυτόχρονα έχουν αποδεχθεί τη «διαρκή επιτήρηση και εποπτεία», έχουν συμφωνήσει στα «ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060» πρόσθεσε.

«Η ουσία είναι ότι παραμένει ενεργό, αλλά και εμπλουτίζεται παραπέρα όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο όλων των μνημονιακών νόμων. Και κανένα πρόγραμμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ, -του σημερινού διπολισμού, παλαιού δικομματισμού- δεν αναφέρεται σε κατάργηση μνημονιακών νόμων» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ταυτόχρονα έχουν αποδεχθεί τη «διαρκή επιτήρηση και εποπτεία», έχουν συμφωνήσει στα «ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060» πρόσθεσε.

«'Αρα οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματα των δύο κομμάτων -γιατί χωρίς επιμέρους διαφορές δεν γίνεται να χειραγωγήσουν και να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό- είναι από ποιά τσέπη θα πάρουν περισσότερα από τον λαό» τόνισε.

'Ότι κι αν λένε, οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, γιατί αυτό ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ από τις αρχές του 2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο που θα οδηγήσει σε αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, αυτή είναι η ουσία» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Φέρνοντας το παράδειγμα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ -που λένε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ- υποστήριξε ότι «σε βάθος χρόνου η όποια μείωση του ΕΝΦΙΑ θα εξανεμιστεί από τη μείωση του αφορολόγητου και από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που είναι νομοθετημένα».

Τόνισε, επίσης, το ΚΚΕ πάντα ψήφιζε κάθε μέτρο που ανακούφιζε τον λαό, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι κάποια επιμέρους μέτρα, αλλά τι θα γίνει με τα ουσιαστικά ζητήματα.

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, «είμαστε σε φάση ανάπτυξης -δεν θα μπορούσε να μη συμβεί αυτό μετά από 10 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, η καπιταλιστική οικονομία μετά από ύφεση περνά σε μεγαλύτερη ή μικρότερη αναζωογόνηση για να ξαναβυθιστεί σε κρίση-αλλά τα ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ είναι ότι αυτή η ανάπτυξη δεν είναι για τα συμφέροντα των πολλών, των εργαζομένων, αλλά των λίγων».

«Δεν είναι δηλαδή "δίκαιη ανάπτυξη", όπως λέει ο κ. Τσίπρας, ούτε πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να γίνει όσο υπάρχει αυτό το σύστημα και αυτή η εξουσία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης περί «ήρεμης μακροχρόνιας ανάπτυξης» και ότι ante portas είναι νέα διεθνής οικονομική κρίση.

 Εκτίμησε ως πιθανό χρόνο διεξαγωγής εκλογών, είτε τις αρχές του 2019, είτε με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας, προσθέτοντας ότι «Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτά τα κόμματα όποτε γίνουν εκλογές, να βγει στους δρόμους, να κινητοποιηθεί και να συσπειρωθεί με το ΚΚΕ, που είναι το μόνο αντίβαρο σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».

Αναφορικά με την πρόσκληση του πρωθυπουργού για δημιουργία μετώπου απέναντι στη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό, ο κ. Κουτσούμπας «40 χρόνια μετά την μεταπολίτευση είναι γνωστή αυτή η ξινισμένη σούπα» προσθέτοντας ότι «πίσω από αυτές τις κορόνες κρύβεται η κοινή πορεία σε κομβικά ζητήματα των δύο αυτών κομμάτων. Στρατηγικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ΝΔ αυτή τη στιγμή».

Επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο «που υλοποιείται ακόμα και έχουμε τις παρενέργειές του στο μεταμνημονιακό μνημόνιο», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συντηρητικοποίησε τμήματα του λαού που ήταν στον αγώνα, εμπεδώνοντας την λογική ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική σε αυτή τη βαρβαρότητα, δυσφήμισε την αριστερά και τους αγώνες, ξέπλυνε όλα όσα εκπροσωπούσε η ΝΔ από τα γεννοφάσκια της και την ΕΟΚ, τώρα ΕΕ, και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Σημαιοφόρος του Τραμπ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και στη χώρα μας έχει γίνει ο κ. Τσίπρας».

«Ποιο προοδευτικό μέτωπο; Προοδευτικός, αριστερός, δημοκράτης ήταν αυτός που πάλευε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, ενάντια σε καπιταλιστικές ολοκληρώσεις όπως η ΕΕ που ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές, ήταν αυτός που πάλευε για τον εργαζόμενο λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια «με κυρίαρχο το γεγονός ότι ουσιαστικά ήταν επιλογή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Εκτίμησε ότι η λογική του "μακεδονικού έθνους" και της "μακεδονικής γλώσσας", «είναι η βάση για έγερση αλυτρωτισμών, και έγερση, αργότερα, διεκδικήσεων που δεν θα τα κάνει η γειτονική χώρα, αλλά άλλοι, αυτοί που θέλουν να αλλάζουν σύνορα, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί».

«Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να κάνει τη σκέψη ότι η κριτική του ΚΚΕ στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ίδια με της ΝΔ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, εξηγώντας ότι «η ΝΔ δεν βάζει ως κύριο ζήτημα αντίθεσης στη Συμφωνία την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αντίθετα τη θεωρεί παράγοντα ασφάλειας και σταθεροποίησης στην περιοχή».

Το ΚΚΕ τη θεωρεί παράγοντα «αποσταθεροποίησης την ένταξη των Σκοπίων και οποιασδήποτε άλλης χώρας στο ΝΑΤΟ. Ποτέ το ΝΑΤΟ δεν υπερασπίστηκε κυριαρχικά δικαιώματα, εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας».

«Δεν εμπόδισε το ΝΑΤΟ την επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο, δεν επίλυσε κανένα πρόβλημα διμερών διαφορών παρότι είμαστε με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Αύριο θα έχεις και άμεση πολεμική εμπλοκή, όπως είχε χθες και προχθές, το ΝΑΤΟ δεν παρεμβαίνει, λέει "λύστε τα" και όλα αυτά τα θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Θα έχουμε, υποτίθεται, ενιαίο επιχειρησιακό χώρο με την γειτονική δημοκρατία. Βάσεις και εκεί, βάσεις και εδώ, Θα πηγαινοέρχονται οι αμερικάνοι στρατιώτες και αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των λαών, ματώνοντας λαούς» κατέληξε στη συνέντευξή του ο γενικό γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr