ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια νέα εποχή

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2018, 13:25 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2018, 13:25
Τζανακόπουλος: Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια νέα εποχή
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τη δικό μας στρατηγικό σχέδιο στο πλαίσιο μιας λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης», σημείωσε.

Για τον «πρώτο προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης» μίλησε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, τονίζοντας πως αυτό σηματοδοτεί ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση μετάβασης για τη νέα εποχή τόσο για την ελληνική κοινωνία και την κοινωνία, «Η χώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση μετά από 10 χρόνια και τρία προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Με δεδομένο ότι είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι πλέον «έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τη δικό μας στρατηγικό σχέδιο στο πλαίσιο μιας λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης» για να προσθέσει ότι «είναι τεράστιο το γεγονός ότι δεν περικόπηκαν οι συντάξεις αλλά και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο επιβάρυνσης». Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία ισορροπεί και αυτό θα ενισχύσουν τις προοπτικές για την κοινωνία.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση προκρίνει τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολλών (εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) εντός του 2019 αρχής γενομένης της υλοποίησης των ελαφρύνσεων όπως εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Υπογράμμισε πως με βάση τη νέα κατάσταση, 620.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια να αυξάνονται και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει εντός του 2020 ανάλογα με τη δημοσιονομική δυνατότητα τα πεδία που θα επωφεληθούν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr