ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σε Γρηγοράκο για το «τσόκαρο»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2018, 16:00 / Ανανεώθηκε 19 Δεκεμβρίου 2018, 16:09
Σύσταση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σε Γρηγοράκο για το «τσόκαρο»
Facebook Twitter Whatsapp

Ωστόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να μην επιβάλει ποινή στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς επιπλέον κυρώσεις αλλά με συστάσεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά προς τον Λεωνίδα Γρηγοράκο με αφορμή τις αναφορές του περί «τσόκαρου» προς την Αννέτα Καββαδία, πριν από λίγες μέρες στην Ολομέλεια, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Ωστόσο η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά την καρδία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διχογνωμία μεταξύ της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Τάσου Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αρχικά η κ. Χριστοδουλοπούλου στηλίτευσε την συμπεριφορά του συναδέλφου της λέγοντας πως δεν είναι πολιτικά ορθή, όμως χαρακτήρισε λήξαν το περιστατικό από τη στιγμή που ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε συγνώμη.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν βρήκε σύμφωνο τον κ. Κουράκη, ο οποίος αναμόχλευσε το ζήτημα λέγοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά με την οποία η βουλή θα πρέπει να είναι αυστηρή.

Κάπου εκεί παρενέβη ο Θ. Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ, ο οποίος επιχείρησε να θέσει ευρύτερα το πλαίσιο, επικαλούμενος παλαιότερες προσβλητικές αναφορές του κ. Πολάκη προς την κ. Χριστοφιλοπούλου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ζητώντας ακόμα και να κληθούν μάρτυρες προκειμένου να βεβαιώσουν πως η κ. Καββαδία δεν χαρακτήρισε «γελοίο» τον κ. Γρηγοράκο.

Σε ρόλο πυροσβέστη πάντως εμφανίστηκε ο Αρ. Μπαλτάς που πρότεινε το ζήτημα να λυθεί μέσα στη Βουλή με μια σύσταση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, θέση που τελικά έγινε και αποδεκτή.