ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Πρόβλημα για τα εθνικά μας να μην υπάρχει ταύτιση ΥΠΕΞ - ΥΠΕΘΑ

Δημοσίευση 24 Δεκεμβρίου 2018, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Δεκεμβρίου 2018, 12:33
Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Πρόβλημα για τα εθνικά μας να μην υπάρχει ταύτιση ΥΠΕΞ - ΥΠΕΘΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Η κ.Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη, όπως οποιοσδήποτε ξένος ηγέτης και ειδικά αυτού του κύρους.

«Δεν έχουμε πόλεμο με την Τουρκία και δεν θα έχουμε. Μας ταλαιπωρεί να μην έχουμε ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ σε ταύτιση. Έπρεπε η χώρα να έχει μια φωνή, ενώ έχει δύο, ακόμα και τώρα που ανέλαβε το ΥΠΕΞ ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι κατάντια αυτό;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Είναι πρόβλημα η κυβέρνηση να έχει τρεις γραμμές».

«Εμείς στηρίξαμε ως ΚΙΝΑΛ τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη. Όταν μιλάει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι σοβαρό. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στην ηγεσία,  εμείς τον στηρίζουμε ως σοβαρό και τον εμπιστευόμαστε. Η δήλωσή του ήταν αυθόρμητη. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο ήταν ενήμερος, αλλά και σύμφωνος με αυτή τη δήλωση. Η γραμμή είναι αυτή του πρωθυπουργού; Τότε δεν είναι υπεύθυνοι… Αν λειτουργούσαμε ως αντιπολίτευση θα βγαίναμε και θα λέγαμε, όσα ξέρουμε, τα οποία κρατάμε για  χάρη του εθνικού συμφέροντος κρατάμε αυτά που ξέρουμε».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, τη χρονική περίοδο που στη FYROM θα ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως: «Η κ.Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη, όπως οποιοσδήποτε ξένος ηγέτης και ειδικά αυτού του κύρους. Αυτό το δόγμα έχει αμφισβητηθεί στο παρελθόν,  που έλεγαν για ανεπιθύμητους προέδρους των ΗΠΑ. Θέλω να σας θυμίσω για τη συμφωνία των Πρεσπών, οι παρεμβάσεις δεν έχουν καμιά επιρροή. Από την πλευρά της δική μας κατά, δεν έχουμε καμιά ανησυχία ότι θα γείρουν από τη μια πλευρά. Μπορεί να συσχετίζονται χρονικά, αφού την ώρα που επικυρώνει η ΦΥΡΟΜ, η κ. Μέρκελ είναι εδώ. Αποδείχθηκε πάντως, με τις πρόσθετες τροπολογίες, ότι η συμφωνία έχει προβλήματα. Και μάλιστα εκεί που τα εντοπίζαμε κι εμείς σε γλώσσα και εθνότητα. Γιατί πανηγύριζαν κι έλεγαν είναι τέλεια».

Σχολιάζοντας την επιστροφή των αναδρομικών και τις προσφυγές που προαναγγέλλουν οι δικαιούχοι, αφού τα έλαβαν «κουτσουρεμένα», ο κ. Λοβέρδος είπε πως: «Οι αποκλείσεις είναι πολύ μεγάλες. Το μυαλό μου πήγε στο ότι έχει γίνει κάποια λάθος ή κάποιες καταβολές με κριτήριο που θα υπάρξουν διορθωτικές πράξεις μετά. Πολύς κόσμος περίμενε άλλα. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι δεν έφταναν τα χρήματα και έγιναν εσκεμμένα λάθη, ή ότι έγιναν λάθη που συνηθίζει η δημόσια διοίκηση. Αν είναι οριστική  η εκκαθάριση των αναδρομικών, θα περιμένουμε μια απάντηση».