ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2019, 18:57
Τι θα ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Οι προϋποθέσεις που βάζει και η κίνηση καλής θέλησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο προϋποθέσεις αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εταίρος στην κρίσιμη συνάντηση της Παρασκευής θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα η συμφωνία των Πρεσπών να έρθει στην Βουλή τον ερχόμενο Μάρτιο, έτσι όπως ήταν και το αρχικό μορατόριουμ, αλλά και την απόσυρση όλων των υπουργών της κοινοβουλευτικής ομάδας από την κυβέρνηση ανεξάρτητα με την επιθυμία που έχουν εκφράσει οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος ως ένδειξη καλής θέλησης αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει κομματική πειθαρχία στην περίπτωση που η ΝΔ κατάθεση πρόταση μομφής, καθώς επίσης και στην ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών

Επίσης αναμένεται να τονίσει ότι οι βουλευτές του θα είναι ελεύθεροι να ψηφήσουν κατά συνείδηση εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα. Όπως έγραψε νωρίτερα το Newpost, ο κ. Καμμένος αποχαιρέτησε τους στρατηγούς στο Πεντάγωνο κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Αμύνης, δείχνοντας καθαρά τι θα ακολουθήσει. Φέρεται, δε, να είπε σε συνομιλητές του, που τον ρώτησαν σχετικά με τις προθέσεις του, έναντι του κ. Τσίπρα πως «θα πράξω αυτό που πρέπει».