ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη στο «Ακραίως»: «Αλαλούμ η κυβέρνηση - Θεαματική η νέα "κωλοτούμπα" του Καμμένου»

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 12:50
Σπυράκη στο «Ακραίως»: «Αλαλούμ η κυβέρνηση - Θεαματική η νέα "κωλοτούμπα" του Καμμένου»
Facebook Twitter Whatsapp

Σε αυστηρό ύφος η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στη θέση του υπουργού Άμυνας, πρόσωπο από το στράτευμα.

Εντυπωσιασμένη από τη «σημερινή κωλοτούμπα του κ. Καμμένου» δήλωσε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως: «Αποδεικνύει ότι κάθε στιγμή μπορεί να υπάρχει άλλη κατάσταση στην κυβέρνηση. Χθες αποχαιρέτισε το στράτευμα, για να πει σήμερα ότι δεν είναι υπουργός υπό παραίτηση».

Και συνέχισε: «Πρόκειται για άλλη μια θεαματική τούμπα του κ. Καμμένου στην Επιτροπή. Έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση αλαλούμ που βυθίζει τη χώρα σε συνεχή αβεβαιότητα. Μέχρι το απόγευμα μπορεί να έχει αλλάξει πάλι γνώμη ο κ. Καμμένος».

Σε αυστηρό ύφος η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στη θέση του υπουργού Άμυνας, εφόσον παραιτηθεί ο κ. Καμμένος, πρόσωπο από το στράτευμα. «Υπάρχει συζήτηση αν φύγει ο κ. Καμμένος, να αντικατασταθεί από πρόσωπο του στρατεύματος. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εμπλέξει το στράτευμα σε τέτοια πορεία. Όταν μάλιστα πρόκειται για μια κυβέρνηση που παραπαίει. Δεν μπορεί να είναι μπαχαρικό στην πολιτική κουζίνα. Να μην προχωρήσει σε κρίσεις όπως διαφαίνεται πως θα το κάνει».

Ερωτώμενη αν η ΝΔ συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Βουλής, απάντησε πως: «Δεν υπάρχει συνεδρίαση της Βουλής σε αυτό το κλίμα. Όταν χθες ο υπουργός Άμυνας αποχαιρετά, σήμερα φέρνει στη Βουλή υπόθεση 230 εκατ. ευρώ.  Ο κ. Καμμένος είναι σε διαρκή κυβίστηση, μπροστά του η Κομανέτσι είναι μια στιγμή στη ιστορία».

Η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι η ΝΔ έχει σταθερή θέση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, εντός κι εκτός συνόρων και υογράμμισε ότι αυτό αποδείχθηκε από τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ. «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση με χάπενιγκ. Η κ. Μέρκελ είπε ξεκάθαρα ότι δεν έχει δυνατότητα να πείσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει θέση στη συμφωνία των Πρεσπών», ενώ αναφερόμενη στο ραντεβού της κ. Μέρκελ με το κ. Μητσοτάκη τόνισε πως: «Είμαστε εταίροι και σύμμαχοι και ανήκουμε στην ίδια πολιτική οικογένεια με την κ. Μέρκελ. Είναι σαφές το μήνυμα ότι επί των ημερών μας, θα υπάρχει σοβαρό πολιτικό και επενδυτικό περιβάλλον για να έρθουν οι σύμμαχοι να επενδύσουν».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr