ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου στο «Ακραίως»: Ζούμε την πολιτική σήψη

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2019, 12:52
Διαμαντοπούλου στο «Ακραίως»: Ζούμε την πολιτική σήψη
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυβέρνηση «υπονομεύει τη χώρα, την αντίληψη των ανθρώπων για το ποιος τους διοικεί».

«Αυτό που ζούμε είναι πολιτική σήψη. Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου είδους συναλλαγών, που μπορεί να βάλει ο πολίτης στο μυαλό του εκβιασμούς, χρηματισμούς κλπ. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα πλέον απαξίωσης της πολιτικής» ισχυρίστηκε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Και επισήμανε ένα σοβαρό κίνδυνο: «Μια χώρα χωρίς πολιτική δεν πάει μπροστά. Ποιοι άνθρωποι θα ασχοληθούν με την πολιτική πλέον. Υπονομεύει τη χώρα, την αντίληψη των ανθρώπων για το ποιος τους διοικεί».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στον κ. Ραγκούση, ο οποίος έχει κάνει στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και ο κ. Ραγκούσης που έκανε αυτή την επιλογή και άλλοι, δεν παίζουν ρόλο γιατί δεν είναι βουλευτές».

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Ήρθε η στιγμή που επανατοποθετείται η πολιτική και οι γραμμές της, αλλάζει βαθιά τι είναι συντηρητικό και τι προοδευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του συντηρητισμού», ενώ άφησε αιχμές επισημαίνοντας πως: «Ήμουν δυόμισι χρόνια υπουργός. Οι περισσότεροι υπουργοί σήμερα έχουν κλείσει τετραετία».

Η ίδια δεν έδειξε διάθεση να ασχοληθεί με την πολιτική αυτή την περίοδο: «Όταν είσαι πολλά χρόνια στην πολιτική, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα διάλλειμα και να αποδείξεις ότι μπορεί να ζήσεις εκτός πολιτικής. Δεν συμμετέχω σε κομματικό σχεδιασμό».

Τέλος διευκρίνισε πως: «Επί υπουργίας στο Παιδείας, έκλεισε ο οργανισμός βιβλίων και δημιουργήθηκε ένα καινούργιο σύστημα παραγωγής. Επτά υπουργοί που με έχουν διαδεχθεί δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr