ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης στο «Ακραίως»: «Τραυματισμένος» ο Τσίπρας από την ψήφο εμπιστοσύνης

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2019, 12:41
Θεοχάρης στο «Ακραίως»: «Τραυματισμένος» ο Τσίπρας από την ψήφο εμπιστοσύνης
Facebook Twitter Whatsapp

«Έφτασε να φοβάται ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πολίτη».

Δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής πλέον της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και εξήγησε τους λόγους στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Θα συνταχθώ με τη ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν αλλάζω θέση, αλλά ο κ. Τσίπρας την έφερε με διχαστικό τρόπο. Ο ελληνικός λαός ήταν έτοιμος για μια συμφωνία με τα Σκόπια, ωστόσο κατάφερε ο πρωθυπουργός να βάλει το 80% απέναντι».

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε τους λάθος χειρισμούς του κ. Τσίπρα «Καταρχήν περιφρόνησε κάθε είδους αντίδραση, την θεώρησε ακραία, εθνικιστική. Και δεύτερον, δεν συντονίστηκε με το αίσθημα του ελληνικού λαού. Στο όνομα της καλής γειτονίας δεν προχώρησε με περισυλλογή, αλλά τραγουδούσε "happy birthday"’ και έκανε βαρκάδες με τον Ζάεφ. Αγνόησε τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία περιφρονεί σε όλα τα θέματα, αλλά και σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη αντιμετώπιση».

Ο βουλευτής, ο οποίος πρόσφατα προσχώρησε στη ΝΔ, πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός βγήκε «τραυματισμένος από την ψήφο εμπιστοσύνης και με κυβέρνηση- κουρελού δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα», ενώ άφησε αιχμές και για το πρώην κόμμα του το Ποτάμι σημειώνοντας πως: «Όχι μόνο ρητορικά, να λέει ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, να προχωρήσει και σε έργα. Είναι αντιφατικό το δεν σου δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά στηρίζω τις Πρέσπες. Η ψήφος χωρίς όρους στη συμφωνία ενισχύει και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μακροημερεύσει».

Αναφερόμενος στους έξι βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης υπογράμμισε ότι «θα κριθούν σύντομα από τον ελληνικό λαό».

 Ο κ. Θεοχάρης δεν δέχεται ότι υπάρχει διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου, αλλά «διευθετήσεις έκαναν μεταξύ τους για να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε στην συμπολίτευση, ούτε στην αντιπολίτευση. Υπάρχει απαξίωση του κανονισμού της Βουλής ως θεσμικό κείμενο. Εάν σε μια επιτροπή υπάρχει εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, που στηρίζει την κυβέρνηση, τότε θα περνάνε τα νομοσχέδια και το αντίθετο αν δεν στηρίζει. Μπορεί να σταθεί κυβέρνηση έτσι;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ηθικά και πολιτικά δεν μπορεί να συνεχίζει, δεν υπάρχει σταθερότητα. Έφτασε το Bloomberg να πει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή τη χώρα. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ομολογεί ότι δεν μπορεί να προστατευθεί και υποβάλλει την παραίτησή του. Έφτασε να φοβάται ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πολίτη».

Τέλος αναφέρθηκε στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «όπως πήρε καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχαρβαλώσει τη χώρα έτσι χρειάζεται συστηματική δουλειά και χρόνος για να επανέλθει. Πολλά μπορεί να γίνουν άμεσα, αλλά χρειάζεται κυβέρνηση που να θέλει να γίνουν αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το 100% των χρημάτων θα δοθούν για την φοροελάφρυνση. Αλλά αντί αυτού αυξάνει τα επιδόματα, τα οποία παίρνουν άνθρωποι, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν και γι’ αυτό τα δικαιούνται. Δεν στηρίζονται αυτοί που τα έχουν ανάγκη».