ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μηνυτήρια αναφορά μετά τις καταγγελίες Καμμένου για μυστικά κονδύλια Κοτζιά στις «Πρέσπες»

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2019, 17:51
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μηνυτήρια αναφορά μετά τις καταγγελίες Καμμένου για μυστικά κονδύλια Κοτζιά στις «Πρέσπες»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή τις καταγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματισμού βουλευτών στα Σκόπια, με χρήματα του Τζόρτζ Σόρος, προκειμένου να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά πίσω από τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου κατά Νίκου Κοτζιά σχετικά με μυστικά κονδύλια που διακινήθηκαν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης και βουλευτών στα Σκόπια σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία. 

Δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, η Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθούν αδικήματα που έχουν να κάνουν με δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα.

Ως στοιχεία για την βασιμότητα της μηνυτήριας αναφοράς, η Παμμακεδονική επικαλείται τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, μετά την απομάκρυνσή του από το ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες ο Παν. Καμμένος τον κατήγγειλε για χρήση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από τον γνωστό επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρρος, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Επικαλούνται, επίσης, ανάρτηση του τέως Υπουργού Άμυνας στο twitter σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που απαιτούνταν για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Σκοπίων έλαβαν το ποσό των 2.000.000 ευρώ. Τέλος, αναφέρονται σε, επίσης, δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Δημ. Καμμένου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση διευκρινήσεις για τις καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Με την αναφορά, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες Καμμένου κατά Κοτζιά για χρήση κονδυλίων για τον επηρεασμό των βουλευτών στα Σκόπια, διότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει αυτόματα είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Προσθέτει, δε, ότι στην περίπτωση που οι καταγγελίες αποδειχθούν αβάσιμες, να εξεταστεί η διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του τέως Υπ. Εξωτερικών από τον Π. Καμμένο.  

Ως μάρτυρες προτείνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην υπουργού και καταγγελλόμενοι, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης καθώς και οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Γιώργος Σαχίνης, που πήραν τις σχετικές συνεντεύξεις από τον κ. Κοτζιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο