ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση ΝΔ – Μαξίμου για τον Καμμένο και τα περί αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής

Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 31 Ιανουαρίου 2019, 20:27
Σύγκρουση ΝΔ – Μαξίμου για τον Καμμένο και τα περί αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός «τρέμει για αποκαλύψεις», λέει η ΝΔ - Σε σύγχυση η αξιωματική αντιπολίτευση, απαντά το Μαξίμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου σημειώθηκε με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου το πρωί στον ΣΚΑΪ, καθώς επίσης και τις πληροφορίες περί σχεδίου αλλαγών στην κοινοβουλευτική διαδικασία ώστε να μην διαλυθεί η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προκάλεσε εντύπωση στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών, αφού άνοιξε την πόρτα ενός συμβιβασμού. «Σύμφωνα με την πολιτική θέση της κυβέρνησης, δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή», δήλωσε.

Αντιδρώντας, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός υποκύπτει σε εκβιασμό από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο για να αποφύγει αποκαλύψεις.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει χαρακτηριστικά πως «όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι» ανακοίνωσε η Πειραιώς.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε απειλήσει πως αν χάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του η κυβέρνηση «δεν θα κάνει παρέλαση», προφανώς επειδή θα έχει πέσει.

Η απάντηση Μαξίμου

Απαντώντας στις καταγγελίες της ΝΔ, κύκλοι της κυβέρνησης έκαναν λόγο για «σύγχυση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για "συναινετικό διαζύγιο". Μετά μιλούσε για "σικέ διαζύγιο". Στη συνέχεια για "διαζύγιο συναλλαγής". Σήμερα, μιλά για "διαζύγιο εκβιασμών". Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή» υποστήριξε το Μαξίμου.