ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερναρδάκης: Εξετάζουμε προσχώρηση των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2019, 17:48
Βερναρδάκης: Εξετάζουμε προσχώρηση των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Μπορεί να προσχωρήσουν ως συνεργαζόμενοι, να δηλώσουν τη συνεργασία τους με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με ονομαστικές ψηφοφορίες θα περνούν στο εξής τα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ λόγω των «Πρεσπών».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πλέον με 145 βουλευτές ωστόσο δεν αποκλείεται σε αυτή να προσχωρήσουν οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα μιλώντας στο News 247 ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σημείωσε: «Η κυβερνητική πλειοψηφία των 151 θα αποτυπωθεί στη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα αυτό είναι δεδομένο. Θα μπορούσε να είναι η προσχώρηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Των έξι βουλευτών. Παραδείγματος χάρη λέω. Είναι ένα σενάριο που θα μελετηθεί».

Διευκρίνισε βέβαια πως «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αφορά και τους ίδιους. Μπορεί να προσχωρήσουν ως συνεργαζόμενοι, να δηλώσουν τη συνεργασία τους με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι θέλω να σας πω με όλα αυτά. Έχουμε διαφορετικές θεσμικές εκφράσεις για το πώς μπορεί όλο αυτό το πράγμα να οργανωθεί το επόμενο διάστημα. Εμείς δεν αισθανόμαστε ότι πιεζόμαστε. Δεν μας πιέζουν οι δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Βερναρδάκης είχε χαρακτηρίσει την πίεση στη Βουλή «φαντασιακή». «Εμείς δεν αισθανόμαστε κάποια πίεση στη Βουλή. Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα έπρεπε να είναι έτσι κι αλλιώς ονομαστικές. Θα δούμε τι περιθώρια έχουμε, υπάρχουν διάφορες ιδέες. Οι ψηφοφορίες στη Βουλή έτσι κι αλλιώς ονομαστικές έπρεπε να είναι. Γιατί αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών. Οι πρακτικές που ακολουθούνται να ψηφίζουν τα κόμματα δια των εισηγητών τους σε κάθε νομοσχέδιο είναι μία πρακτική η οποία έγινε κοινή συναινέσει χρόνια τώρα για να υπάρξει μία διευκόλυνση και μία λειτουργικότερη διευκόλυνση. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα πρέπει να πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες. Για να αποτυπωθούν και οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Μπορούμε να πάμε και σε ενδιάμεσες λύσεις.  Μπορούμε να πάμε σε μία λύση που να λέει ότι θα γίνονται οι ψηφοφορίες δια των εισηγητών αλλά οι ανεξάρτητοι θα πρέπει να είναι παρόντες για να δηλώσουν την α ή τη β προτίμηση τους. Μπορεί να λυθεί και με έναν άλλο τρόπο, θα δούμε με ποιον», δήλωσε.

Θυμίζουμε πως οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι οι: Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις