ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή η ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:28
Παρασκευή η ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Το νομοσχέδιο θα περάσει την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση από την αρμόδια επιτροπή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση- σε μια συνεδρίαση- η ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Νατοϊκή Συμμαχία.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά την κοπή της πίτας των Κοινοβουλευτικων συντακτών.

Με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί το νομοσχέδιο θα περάσει την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση από την αρμόδια επιτροπή, πρώτου πάρει το δρόμο της Ολομέλειας.

Τα επόμενα βήματα

Όπως έχει εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της γείτονος.

Μόλις λάβει τη ρηματική διακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια, θα ενημερώσει την Ελλάδα και τον ΟΗΕ πως τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποστείλει επιστολές σε όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ αλλά και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς πως το νέο όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και με αυτό θα αναγνωρίζεται από εδώ και στο εξής. Θα ακολουθήσει η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του κυρωμένου από την ελληνική Βουλή πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και θα ενημερωθεί επισήμως η Γραμματεία της Ατλαντικής Συμμαχίας που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και ο θεματοφύλακας της συνθήκης.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr