ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Να αποκαλύψει ο Τσίπρας τι συζήτησε κατά μόνας με τον Ερντογάν

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 6 Φεβρουαρίου 2019, 12:47
Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Να αποκαλύψει ο Τσίπρας τι συζήτησε κατά μόνας με τον Ερντογάν
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Νίκη από τα αποδυτήρια για την Τουρκία, η επικήρυξη των Τούρκων στρατιωτικών».

Να αποκαλύψει όσα συζήτησε «δυόμισι ώρες κατά μόνας...» με τον Ρ.Τ. Ερντογάν για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα κάλεσε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα έκανε λόγο για «επιθετική ενέργεια» και «νίκη από τα αποδυτήρια για την Τουρκία, η επικήρυξη των Τούρκων στρατιωτικών».

Αρχικά ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «είναι θετικό να γίνονται οι επισκέψεις. Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Αρκεί να είναι προετοιμασμένες. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ήταν αποτυχία», ενώ δεν δέχθηκε ότι τώρα επιτεύχθηκε η συμφωνία για τηλεφωνικές συνομιλίες για την αποσόβηση κρίσεων. «Είναι λάθος να λέγεται ότι εγκαθιδρύθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικών επικοινωνιών για πρώτη φορά. Θυμάμαι στο παρελθόν να συνομιλεί μαζί του Καραμανλή, Σημίτη, Παπανδρέου, αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα να επικοινωνεί με τον κ. Ερντογάν, την περίοδο με την απόπειρα για πραξικόπημα. Πάντα υπήρχε η τηλεφωνική διπλωματία για την αποσόβηση κρίσεων».

Υποστήριξε, επίσης, πως: «Πριν πάει στην Τουρκία ο κ. Τσίπρας υπήρξε η επικήρυξη των στρατιωτικών που ήταν επιθετική ενέργεια, μια νίκη από τα αποδυτήρια, μετά έβαλαν μέσα τα νησιά και έμειναν οι δύο ηγέτες δυόμισι ώρες μόνοι τους και δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε», και πρόσθεσε «Οι Τούρκοι έβαλαν κάποια θέματα στην ατζέντα, και δεν ξέρουμε τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, πως αντιπαρήλθε τη διεκδίκηση των νησιών, πως αντιπαρήλθε τη βαρβαρότητα να συνδέει τη Χάλκη με μουφτήδες, άσχετα θέματα μεταξύ τους. Η Χάλκη είναι διεθνές θέμα, και το άλλο ελληνικής έννομης τάξης, αφού ο μουφτής είναι και δικαστής. Να μας πει ο πρωθυπουργός όταν του τέθηκαν τα ζητήματα πως απάντησε. Δυόμισι ώρες συζήτηση κατά μόνας…».

Ερωτώμενος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν υπάρχει εθνική γραμμή να συζητάμε ζητήματα Αιγαίου και Θράκης με τους Τούρκους, ήταν απόλυτος «Σε καμία περίπτωση. Θέματα που έχουν λυθεί με τη συνθήκη της Λοζάνης δεν τα συζητάμε».