ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε ο Κουίκ - Συνεχίζει με 151 η κυβέρνηση

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 18:36
Ορκίστηκε ο Κουίκ - Συνεχίζει με 151 η κυβέρνηση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός που έλαβε τη θέση του παραιτηθέντα Θανάση Παπαχριστόπουλου λογίζεται ως ανεξάρτητος βουλευτής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη θέση του ως ανεξάρτητος βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας έλαβε πριν από λίγη ώρα με την ορκωμοσία του ο Τέρενς Κουίκ.

Ο υπουργός της κυβέρνησης που έλαβε τη θέση του παραιτηθέντα, Θανάση Παπαχριστόπουλου, μετά την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ λογίζεται ως ανεξάρτητος βουλευτής. Μάλιστα με επιστολή που έστειλε στο προεδρείο και αναγνώστηκε σχετικώς, μπήκε σε αυτή την ιδιόμορφη ομάδα των «6» βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρότι δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος Ανεξάρτητος Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι, ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίξω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το Σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όπως και αυτές που απορρέουν από το τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του, τον Δεκέμβριο του 2018, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Κουίκ και καταλήγει: «Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ανεξάρτητα από την πρόθεση του κ. Κουίκ, η ΚΟ των ΑΝΕΛ είχε ήδη διαλυθεί από την περασμένη Παρασκευή, όταν ο κ. Καμμένος διέγραψε τον Θ. Παπαχριστόπουλο.