ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Ο Π. Πολάκης διεκδικεί το νόμπελ της απρέπειας

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:58
Σπυράκη: Ο Π. Πολάκης διεκδικεί το νόμπελ της απρέπειας
Facebook Twitter Whatsapp

«Μια κυβέρνηση σε αποδρομή με αδυναμία του κ. Τσίπρα, να προσεγγίσει αλλά πρόσωπα πέραν κάποιων απελπισμένων».

Με την λέξη «απελπισία» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ενώ καταφέρθηκε κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή το δάνειο που πήρε από την Αttica Bank. 

«Το ερώτημα να απευθυνθεί στην τράπεζα Αττικής που διερευνάται ήδη από τη δικαιοσύνη. Με ποια κριτήρια χορήγησε δάνειο στον κ. Πολάκη, που το ακίνητο ήταν ήδη υποθηκευμένο. Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον ίδιο τον κ. Πολάκη αν ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει.
Αυτή την εβδομάδα διεκδίκησε ο κ. Πολάκης το νόμπελ της απρέπειας, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει νομική αντιδικία με ενα νεκρό» τόνισε η κ. Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αφού χαρακτήρισε ως «απελπισία» τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για δύο εικόνες. «Οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν σε σύο εικόνες, μια κυβέρνηση σε αποδρομή με αδυναμία του κ. Τσίπρα, να προσεγγίσει αλλά πρόσωπα πέραν κάποιων απελπισμένων, μια κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη. Και στον αντίποδα η άλλη εικόνα, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το προγράμμα για την υγεία, σε τρεις άξονες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με ένωση ελληνικών τραπεζών, και υποστηρίζει μια σύντομη και δίκαιη λύση για κόκκινα δάνεια, αλλά και για το σύνολο των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Και παράλληλα, προτάσεις για επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών, η οποία δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Ερωτώμενη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και αν η ΝΔ θα μείνει στη Βουλή, απάντησε πως: «Έχουμε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει καθαρά τι θα πράξει στην αναθεώρηση. Εμείς θέλουμε αποσύνδεση διάλυσης της βουλής. Όσα είδαμε δεν προδιαθέτουν για την καθαρή θέση των βουλευτών». 

Με αφορμή τα όσα είπε ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών για την Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι πρόκειται για μία «μια βλαπτική συμφωνία. Στη ΝΔ έχουν καταστήσει σαφές, ότι έχουν κάθε δυνατότητα να ελέγχουν την εκτέλεση της συμφωνίας και τη δυνατότητα για βέτο», ενώ κράτησε αποστάσει από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας πως: «Η επίσημη ονομασία της χώρας, σύμφωνα με τη συμφωνία που ψήφισε υπενθυμίζω η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία, αλλά είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από πινακίδες, δείχνουν απλά την απόσταση μεταξύ των πόλεων».

Σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα που αναφέρεται στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Σπυράκη είπε ότι είναι απίστευτο να διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές δεν έχουν καμία εικόνα για την ύλη και για τον τρόπο που θα διαγωνιστούν. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει σε κανένα νέο πείραμα και σε καμία αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης. Σε λίγους μήνες θα γίνουν εκλογές και είναι αδιανότητο να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετά έχει ταλαιπωρήσει ο κ. Τσίπρας τους μαθητές και τους γονείς αλλάζοντας τρεις υπουργούς σε τέσσερα χρόνια, ας μην ταλαιπωρεί περισσότερο την ελληνική οικογένεια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr