ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση υποχωρεί σε πάγια εθνικά συμφέροντα

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2019, 14:39
Κατρίνης: Η κυβέρνηση υποχωρεί σε πάγια εθνικά συμφέροντα
Facebook Twitter Whatsapp

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το αναπτυξιακό μοντέλο για το νομό Ηλείας. 

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την «κακή» συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης κατά παρουσίαση του αναπτυξιακού μοντέλου για το νομό Ηλείας σε ετεροδημότες της Αθήνας.

«Δυστυχώς για τη χώρα, υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία είναι έτοιμη να υποχωρήσει σε πάγια εθνικά συμφέροντα» ισχυρίστηκε ο κ. Κατρίνης, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι «έχει δημιουργήσει ένα μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τις αρχές της Αριστεράς. Γιατί τι είδους Αριστεροί είναι αυτοί που κυβερνούσαν χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο για 4 χρόνια, αφού είχαν ταυτιστεί πλήρως στις πλατείες των αγανακτισμένων» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα τόνισε ότι: «Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ηλεία και στην Ελλάδα και μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των προσεχών εθνικών εκλογών». 

Για το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στον πόλεμο που δέχεται το κόμμα του: «Το ΠΑΣΟΚ συκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανένας πολιτικός χώρος. Γίναμε πεδίο λεηλασίας από τους χειρότερους λαϊκιστές που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Και δυστυχώς, βρέθηκαν αρκετοί πρόθυμοι που δε σεβάστηκαν ούτε αυτά που τους προσέφερε η παράταξη ούτε τους απλούς πολίτες που τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Απέναντι όμως στον τυχοδιωκτισμό κάποιων στελεχών, βρέθηκαν και βρίσκονται άνθρωποι που έμειναν όρθιοι. Όλοι εμείς που είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία, την πορεία και τη στάση μας. Που δε λυγίσαμε στα δύσκολα και δε μεταμφιεστήκαμε σε πολιτικούς λωτοφάγους, απλά γιατί βόλευε», είπε μεταξύ άλλων

Συμφωνία Πρεσπών

Όσον αφορά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ο κ. Κατρίνης ήταν κατηγορηματικός: «Δυστυχώς για τη χώρα, υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία είναι έτοιμη να υποχωρήσει σε πάγια εθνικά συμφέροντα. Η δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε και δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε και έχει πατριωτικό χαρακτήρα και συνείδηση. Ποτέ δεν θα υπέγραφε άρον άρον μια κακή συμφωνία, όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Ποτέ δεν θα έθετε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπό διαπραγμάτευση’’.

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας: «Στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν υπάρχει χώρος για πολιτικούς πλαστογράφους και αδέξιους μιμητές όπως ο κ.Τσίπρας και το μόρφωμα που έχει δημιουργήσει. Ένα μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τις αρχές όχι απλά της δικής μας παράταξής αλλά και της ίδιας της Αριστεράς. Γιατί τι είδους Αριστεροί είναι αυτοί που κυβερνούσαν χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο για 4 χρόνια, αφού είχαν ταυτιστεί πλήρως στις πλατείες των αγανακτισμένων».

Ανάπτυξη και Ηλεία

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στην Ηλεία παρουσιάζοντας τους τρεις άξονες που θα την οδηγήσουν σε αναπτυξιακή τροχιά:
Ενός αναπτυξιακού προτύπου που βασίζεται στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε συνέργεια με τον πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονη αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άξονας 1ος: Η Ηλεία μπαίνει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Η Ηλεία να προσελκύσει τουρίστες υψηλού εισοδήματος μέσα από επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα που θα διαθέτουν μαρίνες και υποδομές για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, με σημαντικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης να αποτελεί η κρουαζιέρα. Όλα αυτά απαιτούν ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό

Άξονας 2ος: Η Ηλεία αξιοποιεί τη γη και τον πρωτογενή τομέα.

Επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη στροφή στην παραγωγή ειδικών προϊόντων γεωργίας και κτηνοτροφίας που θα απευθύνονται σε καταναλωτές μεγάλου εισοδήματος, χωρίς να εγκαταλειφθεί η παραγωγική διαδικασία για το ευρύ κοινό.
Υψηλής αξίας νωπά ή και μεταποιημένα προϊόντα που συμβάλλουν στον υγιεινό τρόπο ζωής και τα οποία απευθύνονται σε ειδικές αγορές.
Προϊόντα που έχουν ονομασία προέλευσης, που αποκτούν brand name και συνδυάζουν την υψηλή θρεπτική αξία με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

Άξονας 3ος: Η Ηλεία επενδύει στην Ολυμπιακή κληρονομιά.

Η Αρχαία Ολυμπία να είναι κάθε μέρα το κέντρο της ολυμπιακής ιδέας και κληρονομιάς και όχι για λίγες ημέρες κάθε 2 ή 4 χρόνια.
Ουσιαστικά, η Αρχαία Ολυμπία να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας αθλητικών ιδρυμάτων και δραστηριοτήτων για 12 μήνες το χρόνο, σε αρμονική διασύνδεση με την Αρχαία Ήλιδα και τους υπόλοιπους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ηλείας και της επαρχίας Ολυμπίας. Με οικολογικά κτίρια νέας γενιάς που θα φιλοξενούν αθλητικούς οργανισμούς, εκθέσεις, γεγονότα και δραστηριότητες . Με ένα σύγχρονο στάδιο στίβου που θα μπορούσε να εντάξει την Αρχαία Ολυμπία στο Diamond League.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr