ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Είμαστε σε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2019, 12:48
Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Είμαστε σε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Τα στελέχη που έβαλαν στην κυβέρνηση (Μωραΐτης, Τόλκας), είναι αποδιαλέγουρα».

«Είμαστε σε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να το καταλάβει και ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του» τόνισε σε έντονο ύφος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία «Γέφυρα» και τις μετακινήσεις στελεχών, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι «οι κινήσεις αυτές πεισμώνουν το χώρο μας, γι’ αυτό και το διψήφιο νούμερο είναι σίγουρο. Είναι λάθος κινήσεις που ‘’αποσπειρώνουν’’ και τους δικούς τους ψηφοφόρους (ΣΥΡΙΖΑ). Και ο Παναγιώτης Παναγιώτου (ΠανΠαν) και ο κ. Μαχαίρας έχουν μετακινηθεί από παλιά. Είναι πολιτικά προεξοφλημένες αυτές οι μετακινήσεις. Εμείς έχουμε συσπείρωση θα το δείξει την Κυριακή των εκλογών ο λαός. Θα είμαστε τρίτο κόμμα και με διαφορά, ζητάμε την τρίτη εντολή».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως: «Δεν θα συνεργαστούμε γιατί είναι έξω από το πολιτικό μας πλαίσιο. Το χτύπημα των μεσαίων στρωμάτων, η εξωτερική πολιτική, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, που βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματά της κ.λ.π., υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες».

Για τις υπουργοποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε με δηκτικό τρόπο: «Τα στελέχη που έβαλαν στην κυβέρνηση (Μωραΐτης, Τόλκας), είναι αποδιαλέγουρα. Ο κ. Τόλκας ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, προτιμήθηκε άλλο στέλεχός μας, ήθελε γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, έγινε ο κ.Χριστοδουλάκης και έφυγε».

Για την οξεία αντιπαράθεση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση για την αλλαγή Κανονισμού του Ιδρύματος της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως: «Διαμαρτυρηθήκαμε για δύο λόγους. Αλλάζει ο Κανονισμός χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέλη του. Ήταν προσβολή. Ζήτησα να αναβληθεί η ψηφοφορία και συνάντησα μια επιθετικότητα».

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές για προσλήψεις στο Ίδρυμα. «Απαντήσαμε να μην χρησιμοποιηθεί το ίδρυμα και για προσλήψεις. Προβλέπονται 55 θέσεις. Οι 30 είναι καλυμμένες. Έχουν δικαίωμα να πάρουν άλλα 23 άτομα, αλλά είπαν θα πάρουν πολύ λιγότερα. Γιατί δεν θα κάνουν διορισμούς, αφού έχουν γεμίσει Δημόσιο μετακλητούς; Ήταν αντιπαράθεση που πήρε άλλη τροπή. Δεν θα τους χαριστούμε πουθενά».