ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο Α.Τ. Ακροπόλεως: «Καμία ανοχή στη βία»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2019, 17:59
Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο Α.Τ. Ακροπόλεως: «Καμία ανοχή στη βία»
Facebook Twitter Whatsapp

«Απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας οι αστυνομικοί» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Α.Τ. Ακροπόλεως, μετά την καταδρομική επίθεση, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλησε να ενημερωθεί δια ζώσης για την υγεία των αστυνομικών, μετά την επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και για ελλείψεις που έχουν.

«Επισκέφθηκα σήμερα το Αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης για να εκφράσω για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μου στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται, δυστυχώς, απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας. Φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή» τόνισε σε δήλωσή του εξερχόμενος από το κτήριο.

Και συνέχισε: «Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης».

Μάλιστα σχολίασε με έντονο τρόπο τις συνθήκες που συνάντησε: «Θα ήθελα να πω όμως και κάτι ακόμα για τις συνθήκες που αντίκρισα σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης: Δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Αυτά τα πράγματα είναι παντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Όχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στη Ελλάδα του 21ου αιώνα».