ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσχα: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin»

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2019, 15:53
Μόσχα: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin»
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε τότε ότι ο Βίνικ θα εκδοθεί σύντομα στη Ρωσία, καθώς υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μια από τις υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων», δήλωσε ρωσική κυβερνητική πηγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ώρα που ο Αλεξάντερ Βίνικ ή «Mr Bitcoin» συνεχίζει την απεργία πείνας οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί την έκδοση του στη Μόσχα πριν από το ταξίδι του στη Ρωσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την επίσκεψή του στη Μόσχα, υποσχέθηκε την έκδοση στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, του γνωστού και ως Mr Bitcoin, όπως δήλωσε ρωσική κυβερνητική πηγή στο Sputnik.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε τότε ότι ο Βίνικ θα εκδοθεί σύντομα στη Ρωσία, καθώς υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μια από τις υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων», δήλωσε στο Sputnik η εν λόγω κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόβλημα ήταν ο χρόνος της έκδοσής του: η κυβέρνηση πίστευε ότι εάν η έκδοση του Βίνικ γινόταν πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τότε θα θεωρούταν ως «δώρο στον Πούτιν» και εάν γινόταν αμέσως μετά την επίσκεψη, θα θεωρούταν «αποτέλεσμα πίεσης».

«Εξαιτίας αυτού, η απόφαση καθυστέρησε», δήλωσε η πηγή.

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως το θέμα έκδοσης του Βίνικ τέθηκε στις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, καθώς και κατά τη συνάντηση της κοινής επιτροπής Ελλάδας — Ρωσίας για τη συνεργασία, που συνεδρίασε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.