ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε ο Ηλιόπουλος

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2019, 12:10
Τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε ο Ηλιόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

«Μπορούν να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Για καθυστερήσεις στη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα με ευθύνη του δήμου Αθηναίων έκανε λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νάσος Ηλιόπουλος κατά την επίσκεψή του στο ΣΜΑ.

«Ο δήμος Αθηναίων όφειλε να έχει ολοκληρώσει το έργο με την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Όπως είχε προγραμματιστεί, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του θα ήταν 13,8 εκ. ευρώ, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ. Δυστυχώς τίποτα δεν υλοποιήθηκε, και φτάνουμε τώρα να κάνουμε πολύ αργά - πολύ λίγα» τόνισε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος διατύπωσε την πεποίθηση ότι η λειτουργεία του ΣΜΑ δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή και πράσινα σημεία στην πόλη. Παρόλα αυτά, και με την δέσμευση ότι πρόκειται να θέσει σε άμεση εφαρμογή ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει αυτό το τρίπτυχο, επισήμανε ότι ο ενδιάμεσος αυτός σταθμός θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για την καλύτερη διαχείριση στην παρούσα κατάσταση.  

Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι του Δήμου και οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αξιέπαινη και αποτελεί απόδειξη ότι μπορούν να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορούμε να πετύχουμε μείωση του λειτουργικού κόστους, εξοικονόμηση πόρων, σημαντική ελάφρυνση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Ο κ. Ηλιόπουλος με την επίσκεψη στον Ελαιώνα ολοκλήρωσε την περιοδεία του στους χώρους που είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr